Dette er årets kjøkkentrender


En av 70-tallets heteste trender er tilbake på kjøkkenet – nå skal frontene gjerne være i linoleum.

Tekst: Ida Save • Foto: JKE Design

– På 70-tallet var det jo mye linoleumsgulv, men nå er det altså linoleum på frontene som gjelder. Det er det nyeste hos oss og selger veldig godt, forteller Ragnhild Wendt Kjellid hos JKE Design Lillestrøm.

JKE selger danske kjøkken, og har holdt på i Norge siden nettopp 70-tallet. Men bortsett fra linoleumen er det lite som minner om 70-tallet på dagens kjøkken.

– Tidligere var kjøkkenet lite og kun en plass for å lage mat, men i dag er kjøkkenet gjerne hjertet i huset. Alle i familien bruker kjøkkenet mye og nå skal det romme alt fra matlaging til lekselesing og hyggelige middager med venner. Mange ønsker en kjøkkenøy med plass til mange rundt og god plass til å lage mat, og vi ser at stadig flere legger litt ekstra i benkeplater som tåler mye, sier kjøkkeneksperten.

Benkeplate i keramikk

Linoleumskjøkkenet finnes i fargene antrasitt, blå, dyp grønn og sand, og Wendt Kjellid forteller at det er antrasitt som er den mest populære fargen.

– Det er også veldig in med tre, både natureik, røkt eik, sort eik, hvit eik og ask.

På Hellerudsletta skal Lillestrøm-butikken sammen med JKE Design Asker stille ut det nye kjøkkenet i fargen sand.

– Kjøkkenet er utviklet i samarbeid med Halvor Bakke, og i tillegg til linoleumsfronter i sand, er benkeplaten av keramikk med marmorstruktur. I motsetning til marmor, som tåler svært lite, tåler keramikk omtrent alt, og du kan for eksempel sette stekepanna rett på benkeplata.

Vi tar også med oss et lite bad i røkt eik med en vask som er av helstøpt glass i bronse, forteller Wendt Kjellid.

Skreddersydde løsninger

For JKE Design driver ikke bare med kjøkken, de leverer også bad, garderobeløsninger og vaskerom.

– Hos oss får du hjelp til det meste, og ved å bestille kjøkken, bad, garderobe eller vaskerom fra JKE har du et hav av muligheter fordi vi kan skreddersy løsningen akkurat slik du ønsker det. På messen står vi også sammen med Siemens, som viser fram hvitevarer du kan koble til trådløst nett, samt benkeventilatorer som har blitt svært populært den siste tiden. Kom gjerne innom for en hyggelig prat og gode tilbud.