Inspirasjon til lite kjøkken – Velg løsninger som får utstyr bort fra benken


Store, romslige kjøkken er nok enklere å planlegge, men det finnes i dag mange gunstige løsninger for deg som har litt begrenset med plass.

Foto: Quooker.no

Hvis du har et lite kjøkken, er det smart å sørge for å utnytte plassen godt.

Innredning av et lite kjøkken

– Husk at skuffer rommer mye mer enn vanlige skap. De koster mer, men det er det verd både i forhold til lagringsplass og at det er mye mer praktisk, sier Linda Meland hos XL Bygg i Trondheim.
Utnytt også plassen i høyden og med skuffer i sokkelen.
– Sokkelskuffer rommer alt fra ekstra stekebrett og serveringsbrett til hermetikk og poser, sier hun.
Er kjøkkenet trangt og du trenger mikro, kan du også spare plass ved å velge en ovn med kombimikro. Det vil si en vanlig ovn som har mikro i tillegg.
– Og så trenger du selvfølgelig quooker, sier hun.

Kullsyrevann fra kranen

Quooker gir deg kokende vann rett i krana, i tillegg til at du selvfølgelig kan tappe kaldt og vanlig varmt vann, samt is- og kullsyrevann.
– Dette er absolutt en armatur jeg vil anbefale. Det kan brukes til det mest innlysende, som en kopp te, men er også perfekt i forhold til matlaging. Fyll kasserollen med kokende vann og ha i pasta. Da er den rett på kokepunktet i løpet av få sekunder, sier hun.
Hun legger til at kranen også er genial i forhold til rengjøring. Både når du skal vaske bort fastbrente ting, sterilisere kniver, skjærebrett og matskålen til husdyr og til rengjøring av kluter og koster.

Foto: Quooker.no

Tenk praktisk

Kranen finnes i likhet med flere andre armaturer også med uttrekk. Dette er særlig praktisk hvis du har en stor skum.
– Hvis du ikke ønsker quooker er det uansett praktisk med en kran som kan trekkes ut, sier hun.
Meland mener mange undervurderer viktigheten av en god vask og kran.
– Dette er en arbeidsplass, så her er størrelse på vask viktig. Utseende på kranen kan også toppe et kjøkken, så velg en du syns er fin i tillegg, sier hun.

Foto: Quooker.no

Les mer om kjøkkenarmatur og kum her.

Rimelige endringer

Meland forteller at det er en hel del kan gjøre hvis man vil pusse opp kjøkkenet uten å bruke altfor mye penger.
– Du kan endre mye med å bytte håndtak, male fronter og eventuelt skifte benkeplate. Kanskje kan du også fjerne noen skap og erstatte dem med åpne hyller, foreslår hun.
Det er også mulig å fornye kjøkkenet ved å male eller tapetsere veggene.
– Ellers er det billigste du kan gjøre å rydde litt. De fleste samler på altfor mye de bruker sjelden eller aldri. Ta en liten opprydning i skap og på benk, kjøp noen nye planter, litt ny pynt eller skjærefjøler. Plutselig har du en ny start, sier hun.