Finn den perfekte benkeplaten til ditt kjøkken!


Når du skal velge benkeplate til kjøkkenet ditt, er mulighetene mange. Her er noen av de vanligste materialene til kjøkkenbenken og fordeler med disse.

Laminat:

– En benkeplate i laminat krever verken mye vedlikehold eller rengjøring. Den er samtidig veldig robust. Det finnes dessuten mange forskjellige varianter å velge mellom, og prisen er relativt lav, sier Pernille Bure Karlsen hos HTH.

Granitt/kompositt:

– En benkeplate i granitt består kun av naturmateriale, mens kompositt inneholder noe bindemiddel for å skape de forskjellige uttrykkene. Begge variantene er robuste og sterke. Benkeplaten er god å bake på da den holder seg kald og passer til alle stilarter. Disse materialene er mest populært i dag blant dem som ønsker noe annet enn laminat. Benkeplater i granitt og kompositt ligger i det øvre sjiktet prismessig, sier hun.

Tre: 

– Benkeplater i heltre gir kjøkkenet en varm og levende look og et tidløst design. Platene finnes i flere forskjellige tresorter og passer til de fleste kjøkkendesigner. Prisen er omtrent midt på treet. Vi selger mindre av benkeplater i tre for tiden, da kundene vil ha en vedlikeholdsfri plate. Vi anbefaler at heltreplatene blir osmo-behandlet, slik at de krever mindre vedlikehold, sier hun.

Stål:

– Benkeplater i stål har vært vanligst å finne på industrikjøkken, men nå er de også populære i private hjem. Stål er slitesterkt, tåler varme og det er en hygienisk overflate. Prisen ligger i det aller øverste sjiktet, sier Karlsen.

Foto: HTH.no