Hvem blir Norges hyggeligste håndverker?


Lørdag 15. september blir Boligmesse arena for kåringen av Norges hyggeligste håndverker. Rekordmange har engasjert seg i konkurransen, og det er fortsatt ikke for sent å stemme på din favoritt.

Tekst: Ida Save
Foto: Norges Hyggeligste Håndverker

Bakgrunnen for kåringen er et ønske om å gi folk mulighet til å dele gode opplevelser og historier om flinke håndverkere.

– Folk flest er jo fornøyde med jobben håndverkeren gjør, men ikke alle er like flinke til å fortelle det direkte. Gjennom denne konkurransen har vi gitt publikum muligheten, og de har grepet den med begge hender, sier Martin Grevstad, kommunikasjonssjef for Norges Hyggeligste Håndverker.

Han forteller om et enormt engasjement blant publikum. Siden april har det norske folk sendt inn 2.300 nominasjoner på konkurransens nettsider norgeshyggeligstehaandverker.no, og nesten 200.000 stemmer har blitt registrert.

Ser etter det lille ekstra

15. september skal en fagjury kåre hovedvinneren, i tillegg til vinnere i underkategoriene snekker/tømrer, maler, murer, elektriker, rørlegger og lærling.

– Juryen ser etter håndverkere som har det lille ekstra, en med glimt i øyet og som har evnen til å skape gode opplevelser for kunder og kollegaer. Det er selvfølgelig også en forutsetning at vinneren er en dyktig og seriøs fagperson av yrke. Juryen vil også vektlegge antall nominasjoner i konkurransen, innholdet i nominasjonene og antall stemmer, sier Grevstad.

– Stolt

I fjor var det byggmester Sveinung Tofteland som kunne smykke seg med tittelen Norges Hyggeligste Håndverker. Han vant på grunn av sin kompetanse og engasjement for faget, kombinert med en eksepsjonelt hyggelig håndtering av kunder og partnere.

– Det overrasket meg hvor hyggelig jeg synes det var at noen endelig løftet frem håndverkeren i positiv forstand. Det gjorde meg stolt over det jeg driver med, sier Tofteland, som flere ganger har stilt ut på Boligmesse i Kristiansand og Arendal.

Nå ser han frem til å overlevere stafettpinnen til en ny håndverker. Han er overbevist om at det finnes mange gode kandidater der ute.

– Mange håndverkere er stolte av jobben sin, og jeg tror at det å trives med faget gjør at du blir en hyggelig person å omgås. Både trivsel og kvalitet på det du leverer har mye å si for kundene,
avslutter Tofteland.