Feirer 85 år med funksjonelle møbler


Som en del av deres 85-års jubileum, relanserer Skovby fire av sine ikoniske
møbeldesigns. Alle møblene blir å finne på helgens Boligmesse.

Tekst: Ida Save
Foto: Skovby

– De utvalgte møblene symboliserer det Skovby gjør best, nemlig å kombinere tradisjonelt håndverk med et funksjonelt design, forteller Henning Krosby hos Krosby Møbler, som i år kan skilte med 116 år med drift i Oslo sentrum.

Han skal stille ut Skovby-møblene under messen på Telenor Arena 14.-16.september.

– Selv etter 85 år blir alle Skovbys møbler produsert i Danmark. Her er det kompromissløst håndverk, design og funksjon som gjelder, og jubileumsmøblene i ask er intet unntak. Ask er en lys tresort som passer godt til den danske designtradisjonen. Samtidig skaper det enkle uttrykket en rolig stemning i innretningen.

Klassiker i nye klær

Spisebordet har en sentral plass i de fleste hjem, og brukes til alt fra store middagsselskaper til lekselesing. De mange bruksområdene krever et bord med god plass, og nettopp det er tanken bak jubileumsbordene #106 og #27.

– I spisebordet #27 får du en ekte Skovby-klassiker i nye klær. Bordets design er retroinspirert, men har samtidig et moderne uttrykk, og med det patenterte uttrekkssystemet kan du fritt tilpasse bordets størrelse etter behov, helt opp til 20 personer, forklarer Krosby.

Plankebordet #106 er en stilren fortolkning av det klassiske plankebordet.

– Bordet pakker den rå og autentiske naturen inn i et moderne og oppdatert design.

Japansk tekstildesign

Skovby relanserer også stoler som er flotte å kombinere med spisebordene.

– Bord #106 kan kombineres med stol #52, og bord #27 kan kombineres med stol #63. Begge stolene er i anledning jubileet trukket med møbelstoff fra det danske tekstilfirmaet Kvadrat, og stoffene er designet av det japanske designikonet Akira Minagawa, sier Krosby, som ser fram til å vise fram de nye møblene på helgens Boligmesse.