Hva blir årets julegave til deg og dine?


Teknologien har for lengst overgått fantasien i den tekniske verden. Elkjøp gir deg noen smakebiter på produkter som gjør hverdagen enklere, mer behagelig – og mer underholdende.

Tekst: Majken Svorstøl  Foto: Elkjøp Mosjøen

Varehussjef Jan Erik Fossdal og kollegene på Elkjøp Mosjøen kommer på messa med det nyeste av det nye. – Vi kan friste med mobiler fra Samsung, energisparende varmepumper, trådløse høyttalersystem for lyd i alle rom, supersmale TV-skjermer med utrolig fargegjengivelse , selvdoserende vaskemaskiner og energismarte tørketromler.

– Virtual Reality-demonstrasjon blir det også, forsikrer han.

Smart å velge varmepumpe
– Det er mange som skal installere varmepumper nå, og vi har med et godt utvalg, sier Fossdal. Han påpeker at de fleste vet at varmepumpe gir behagelig innetemperatur samtidig som man sparer strøm.

– Det mange ikke vet, er at den også fungerer som klimaanlegg, ved at den filtrerer luften i boligen og skaper et bedre inneklima hele året, sier varehussjefen. – Og så er den perfekt som aircondition om sommeren. Det er bare å ta kontakt, så sørger vi for å få varmepumpen i hus – vi ordner installering over hele Helgelandskysten.

God lyd for alle
Spotify og Tidal har gjort god og variert musikk lett tilgjengelig for alle, og stadig flere vil spille musikk i alle rom, og gjerne flere rom samtidig. Tidligere var det ofte krevende å installere slike lydanlegg.
– Anleggene fra Sonos er en ypperlig løsning fordi det er så enkelt å installere og bruke, anbefaler Fossdal. – Små høyttalere spiller super lyd via det trådløse nettverket, og på kort tid har man favorittmusikken både på badet, kjøkkenet og i stuen. Våre lydentusiaster skal demonstrere hvor enkelt det kan gjøres.

Selvdoserende vaskemaskin med WiFi
Varehussjefen tror også mange vil interessere seg for vaskemaskinene fra Siemens med integrert selvdoseringssystem. – De kan dosere riktig mengde flytende vaske- og skyllemiddel i forhold til mengde tøy og skittenhetsgrad. Man sparer penger på energi og vaskemiddel, som igjen er bra for miljøet, frister Fossdal.

Tørt med varmepumpeteknologi
Den energibesparende varmepumpeteknologien finnes nå i tørketromler, som gjenbruker overskuddsvarmen etter at den fuktige luften er nedkjølt og kondensert. Energiforbruket reduseres, og klærne kan tørkes på en mer skånsom måte ved lavere temperaturer.Med Home Connect-funksjonen kan du dessuten kontrollere både vaskemaskin og tørketrommel med en brukervennlig app på mobilen, uansett hvor du er, tipser Fossdal.

Julegave til hele familien
I julen samles man ofte foran TV-en for å se nye og tradisjonsrike julefilmer, og oppgradering av TV-en er en populær julegave til hele familien. Fossdal har tipset klart.

– Produsenten av den nye OLED-TV-en fra LG sier at «stjernene skinner sterkere» og har klarere farger og mer dybde enn noensinne. Det slanke designet gjør seg i stua, og vil gi en flott TV-opplevelse, avslutter Fossdal.