Allsidige rørleggere med tips og trendteft


Comfort Mosjøen skal vise publikum hva de kan gjøre for alle som skal bygge nytt, pusse opp eller bygge om.

Tekst: Majken Svorstøl  Foto: Linn Bad

Comfort Mosjøen har en ny og moderne butikk med baderomsinnredninger, dusjløsninger, badekar, kraner for kjøkken og bad, sentralstøvsugere, hytteprodukter og spabad, samt et rikholdig utvalg av baderomstilbehør. I tillegg har de et stort lager av rørdeler.

– Vi utfører alle typer oppdrag, både de tradisjonelle serviceoppdragene og større prosjekter innen sanitær, varme, gass og brannsikring, sier daglig leder Hanne Arstad. Comfort Mosjøen har sentral godkjenning innen disse fagområdene, i tillegg til at rørleggerne har tatt kurs og opplæring som kreves for å utføre oppdragene.

Arstad og kollegene kommer på årets messe for å fortelle om alt man kan bruke rørleggeren til.
– Rørleggerfaget er veldig allsidig! Foruten arbeid på bad og kjøkken, kan vi levere så mye mer, som alt av varmeanlegg og varmepumper som er koblet sammen med vannbårent anlegg, opplyser hun. De utfører rehabilitering av røranlegg i hus og leiligheter, samt utfører rørleggerarbeid i nye hus.

– Skal du rehabilitere eller bygge nytt, anbefaler vi på det sterkeste gulvvarme. På messen kan du få se eksempel på hvordan vi installerer gulvvarme, samt hvordan et rør-i-rør system fungerer, forteller Arstad.

Trender på badet
Når det gjelder baderomsinnredning, har det i årevis vært vanlig å «safe» og velge hvit høyglans på baderomsfrontene. Nå har trenden dreid seg mot mer bruk av farger.

– Vi tegner gjerne badet for kundene, og selger mer og mer av jordfarger og mørke farger på frontene. Grønt i ulike sjatteringer er populært, og vi ser at flere våger seg på innslag av virkelig skarpe farger også, forteller Edel Hagen. Hun er Comforts trend- og fargeekspert, og den som velger ut tilbehørsproduktene i butikken.

Hun forteller at det går mye i matte flater, gjerne i treverk, og at folk vil ha slette tak med spotter.

Edel Hagen er Comfort Mosjøens trend- og fargeekspert.
Edel Hagen er Comfort Mosjøens trend- og fargeekspert.

– Når det gjelder flis, kommer det mer og mer av store, matte og mørke varianter, sier Hagen.

Stålfargede kraner er ikke en selvfølge lenger, nå kan man velge fra et utvalg av både gull og kobber. Dusjkabinettene har også fått en konkurrent. – Dusjnisjer er veldig i tiden, og vi tegner stadig inn løsninger med to dusjer ved siden av hverandre, smiler hun.

Oppgraderer vaskerommet
Gjengen på Comfort Mosjøen merker at mange fiffer opp vaskerommene sine for tiden.

Gjengen på Comfort Mosjøen kan hjelpe deg med å tegne vaskerommet ditt. Her er et eksempel fra norske Linn Bad.
Gjengen på Comfort Mosjøen kan hjelpe deg med å tegne vaskerommet ditt. Her er et eksempel fra norske Linn Bad.

– Vi kan hjelpe til med å tegne vaskerommet for kunden, så de får det akkurat slik de vil ha det, frister Arstad. – Våre leverandører har dessuten mange flotte innredninger i flere farger, og ikke minst smarte løsninger som kan gjøre vaskerommet både flott og brukervennlig.

Arstad stiller med et stort oppbud av rørleggere og kyndige eksperter på messen, klare til å tilby sine tjenester og produkter til hus og hytte.

– Vi har også med oss utendørs massasjebad, og på Boligmessen tilbyr vi et smart rensekurs så man kan lære å holde vannet rent og friskt, avslutter hun.