Lar barna prøve seg som rørleggere


Hos RørTek og Byggmester Binde blir det noe å finne på for både foreldre og barn under helgens messe i Steinkjerhallen.

Tekst: Ida Save
Foto: RørTek

– Sammen med Byggmester Binde skal vi lage et område der barna kan prøve seg som rørleggere og snekkere, forteller Nina Rolstad fra RørTek, en av de største rørleggerbedriftene på Steinkjer.

Hun har planer om å ta med seg ulike rørdeler og sette opp små vegger, slik at kommende rørleggere kan sette sammen sine egne rørinstallasjoner de kan helle vann gjennom. Byggmester Binde legger til rette for et arbeidsbord med treverk der barna kan hamre i vei.

– Vi som står på standen kommer til å gå rundt og hjelpe til, og alle barna som deltar får velge seg ut en button som det enten står «Æ vil bli rørlegger» eller «Æ vil bli snekker» på. Her starter vi rekrutteringen tidlig, for nye lærlinger trenger vi alltid, ler Rolstad.

Hun synes det er morsomt å lage litt sprell på standen, men presiserer at det også blir noe å titte på for de voksne.

– Vi stiller med baderomsinnredning, og viser fram dusjkabinett, badekar, utespa og Aquaclean spyletoalett. Vi har også med Nibe varmepumper, og tar med vår nyvaskede arbeidsbil inn, så det blir mer enn nok å underholde foreldrene med. Og har man spørsmål om bad og rør, er det bare å komme innom, vi hjelper til med det meste.

Byggmester Binde skal vise fram ulike energiløsninger, energihull, vannbåren gulvvarme, solcellepaneler og balansert ventilasjon.