Hjelper deg til en grønnere hverdag


Vurderer du solcelleanlegg? Eller er du kanskje en av de mange som har valgt å gå over til elbil? Da bør du ta en tur innom BlueTec sin stand på  Boligmesse i Runarhallen.

Tekst: Ida Save
Foto: BlueTec

– Vi er allerede godt på vei mot på bli ledende på leveranser innen solenergi og ladeanlegg til elbil, og vår hverdag dreier seg hovedsakelig om å prosjektere og installere ladeanlegg for elbil,  samt små og store solcelleanlegg, forteller daglig leder Kim Olsen.

BlueTec opererer i et svært aktuelt marked: Nesten annenhver nybil solgt i 2018 var ladbar – og pågangen etter solcelleanlegg øker for hvert år som går.

– Det begynner ofte med en ladestasjon til elbilen, men mange elbileiere er jo opptatt av miljø og økonomi, så da er gjerne et solcelleanlegg et naturlig neste steg.

Trygt og smart

Olsen forteller at en ladestasjon er en viktig investering dersom du eier en elbil.

– Mange lader ulovlig på stikkontakten de allerede har hjemme, men dette kan i verste fall resultere i brann fordi stikkontakten ikke er laget for å tåle så høy belastning over så lang tid som en elbil krever. Det er også mer effektivt å lade i en ladestasjon. Ved lading på stikkontakt er effekten redusert til 2,2kW mens en ladestasjon kan gi helt opp til 22kW. Dermed kan man lade 10 ganger raskere med ladestasjonen.

Ønsker man pris på installasjonen, har BlueTec utviklet en egen app der man selv kan legge inn informasjon.

– Ut ifra dette kan vi tilby kunden et av markedets beste fastpristilbud, uten tillegg. Godtar kunden tilbudet, tar vi umiddelbart kontakt og planlegger installasjonsdato. Når vi er ferdige, er du 100 prosent sikker på at du lader lovlig, trygt og smart! All lovpålagt dokumentasjon blir lastet direkte opp til Boligmappa slik at den er lett tilgjengelig, forteller Olsen.

En egen elbillader er viktig dersom du skal lade elbilen hjemme.

Lønnsomt med solenergi

Et solcelleanlegg passer perfekt for de med elbil, da det fører til reduserte strømregninger.

– Vi har noen kunder som faktisk produserer mer strøm enn de selv forbruker i løpet av et år, og det er en god motivasjonsfaktor. I tillegg er det en god følelse å vite at strømmen du bruker er både kortreist og grønn.

Ifølge Olsen passer solenergi for de fleste, enten det er snakk om et anlegg på enebolig, hytte, borettslag eller et større næringsbygg.

– Vi beregner alltid strømproduksjonen ut ifra 20 års værstatistikk, himmelretning, vinkel på taket og andre forhold. Viser det seg at anlegget ikke er økonomisk og miljømessig riktig, opplyser vi kunden om dette.

For mange kan solenergi virke som en stor investering, men tenker du langsiktig vil du likevel tjene på det.

– Inntjeningen på et solcelleanlegg på boliger ligger et sted mellom åtte og femten år. Denne tiden reduseres i takt med den økende strømprisen. Ved installasjon kan man få støtteordninger gjennom Enova, faktisk helt opp til 28.750 kroner. Det finnes også andre lokale støtteordninger, snakk med oss, så viser vi deg oversikten og hjelper deg med søknaden!