– Dette er det perfekte DIY-produktet


Trenden med naturmaterialer har for alvor inntatt norske hjem. Med steinfinér kan du enkelt følge trenden samtidig som du skaper noe unikt og personlig.

Tekst: Ida Save
Foto: Steinsentralen

– Steinfinér er ekte skiferplater laget av ekte naturstein, men tykkelsen er kun to millimeter. Dermed får du en følelse av massiv stein som ser ut til å veie mye, men i virkeligheten er produktet både enkelt å frakte, bearbeide og montere, forteller Riya Shah i Steinsentralen AS, som er eneste produsent og leverandør av steinfinér i Norge.

Produktet passer også perfekt inn i dagens trendbilde.

– Naturlige materialer er en sterk interiørtrend i år, og vi ser at folk bruker stadig mer stein i hjemmet.

Kle møblene i stein

Steinplatene leveres et stort fargeutvalg, og finnes i flere ulike størrelser, alt fra flisformat på 600×300 mm til storformat på 2440×1220 mm. Vekten ligger rundt 1,8 kilo per kvadratmeter.

– Bruksområdet er stort, det er kun fantasien som setter grenser for hva man kan gjøre med platene. Du kan legge det utendørs som kledning på en bygning, på gulvet, vegger eller møbler. Det er for eksempel mange som kler garderobeskap eller stuemøbler. Platene gir mange muligheter til å skape noe unikt og personlig som gir en følelse av luksus og ekte naturmaterialer, uten en vanskelig installasjon eller at det koster for mye.

– Det perfekte DIY-produktet

Shah legger til at steinfinér er noe man enkelt kan legge selv.

– Dette er det perfekte DIY-produktet, du trenger kun en grovsaks til å klippe opp riktig størrelse og tubelim til å feste platene. Enklere blir det ikke!

Nå gleder hun seg til å fortelle mer om produktet på Boligmesse. På Boligmesse viser Steinsentralen fram alle lagerførte steinfinérfarger i størrelsen 1220x610mm, og de tar også med seg Eassy Stone benkeplate i stein.