Først med det siste fra Skovby


Velkommen til en premierevisning på Boligmessen på Exporama! Som første møbelforhandler i verden, skal Krosby Møbler vise frem danske Skovbys to nyheter, plankebordet  #106 og stolen #40 som passer til.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Produsenten

Krosby Møbler AS har holdt til i Oslo sentrum i 114 år, og i år stiller de med 3 generasjoner møbelkyndige Krosby’er under messen.

– Vi er stolte av å være den første butikken i verden som viser plankebordet #106 og stolen #40 som passer perfekt til, sier møbelforhandler Henning Krosby fra Krosby Møbler AS.

Nytt bord fra Skovby…
– Det er Skovbys suksessfulle sjefsdesigner Per Hånsbæk som har tegnet  plankebordet og stolen, sier Krosby, og inviterer til en premierekikk på deres stand.

Bordet leveres i to størrelser, og er et heltre eikebord hvor man kan velge mellom enten hvitoljet eller oljet finish. – Plankebordet #106 består av to solide planker med plass til 8 – 10 personer. Plankene bæres av to trapesformede rammer som gir bordet et visuelt rolig, men også spenstig uttrykk, sier produsenten i en beskrivelse av bordet.

- Skovbys plankebord #106 består av to solide planker med plass til 8 – 10 personer, og plankene bæres av to trapesformede rammer som gir bordet et visuelt rolig, men også spenstig uttrykk, sier produsenten i en beskrivelse av bordet.
– Skovbys plankebord #106 består av to solide planker med plass til 8 – 10 personer, og plankene bæres av to trapesformede rammer som gir bordet et visuelt rolig, men også spenstig uttrykk, sier produsenten i en beskrivelse av bordet.

Bordet kan forlenges ved å sette til enten en eller to endeplater for å få plass til opptil 12 – 14 personer, og her ligger en liten finesse som vil forenkle stolplasseringen.

– På undersiden av bordplaten er det to fester til bena, slik at man kan velge hvor man vil plassere bordbena avhengig av om man vil ha tre eller fire stoler på langsiden, altså to eller tre stoler mellom bordbena, forklarer Krosby videre.

- På undersiden av bordplaten er det to fester til bena, slik at man kan velge hvor man vil plassere bordbena avhengig av om man vil ha tre eller fire stoler på langsiden, altså to eller tre stoler mellom bordbena, sier møbelforhandler Henning Krosby.
– På undersiden av bordplaten er det to fester til bena, slik at man kan velge hvor man vil plassere bordbena avhengig av om man vil ha tre eller fire stoler på langsiden, altså to eller tre stoler mellom bordbena, sier møbelforhandler Henning Krosby.

.. med passende stol til
Stolen # 40 leveres i mange forskjellige treverk. – Og du kan velge fritt mellom ti ulike huder og førti stoffer fra produsenten i Danmark, og vi kan også sende produsenten dine egne, unike stoffvalg hvis ønskelig, reklamerer Krosby.

Skovbys første stablebare stol
Skovbys lanseringer fra høsten 2015 er også på plass. – Stolen #48 er den første stablestolen fra Skovby. Stolen har ben i børstet stål, og kan passe til alle typer bord, uansett treverk, forklarer Krosby videre. Også på denne stolen kan man velge mellom femti setetrekk, eller spesialbestille en egen versjon med selvvalgt stoff.

Gjensyn med prisvinnere
Krosby tar også med seg noen prisbelønnede designmøbler fra den danske møbelprodusenten. – Det blir blant annet gjensyn med to spisebord. Bord #27. kan forlenges så det kan dekkes fra seks opp til tjueto personer, og modell #30  er et hev-senkbord som passer mange av hverdagens behov, forklarer han.

For de hifi-interesserte frister Krosby med et TV-bord. – Det har innebygget remotelink-system, slik at alt hifi skjules bak dører og klaffer!