Åpne døren til omgivelsene


Med foldedører kan du realisere følelsen av å være ute selv om du sitter inne.

Tekst: Ida Save
Foto: Schüco

– Vi snakker ofte om å gjøre inne til ute ved hjelp av skyvedører, men det er foldedørene som virkelig kan realisere dette i full skala. Med denne type dører kan du åpne hele veggen og eventuelt hjørnet, slik at inne går i ett med uteområdet. Slik blir romfølelsen uendelig, sier Hanne Sofie Flem Bjørkestøl, markedssjef i Schüco.

Schüco er en av bransjens ledende systemleverandører av vinduer, dører, fasader, skyvesystemer, sikkerhetsteknologi og solskjerming. I Stavanger samarbeider de med Schüco Premium Partner Farstad Aluminium AS, som leverer et høyt antall foldedører.

Bjørkestøl forteller at foldedørene til Schüco er isolerte og består av smale, avrundede aluminiumprofiler som tillater store glassfelt. Når du åpner foldedøren, vil dørene foldes sammen til smale pakker på inn- eller utsiden, og de kan parkeres til høyre eller venstre. Man kan tilpasse døren med opptil seks dørblad, og dersom man ønsker det kan det ene bladet konstrueres som en gangdør.

– Det finnes ingen standard for våre foldedører, og dermed koster det heller ikke mer å skreddersy dørene til din bolig. Våre produsenter er utmerkede samtalepartnere for å finne en løsning som passer ditt hus, sier Bjørkestøl.

Høy kvalitet

Sikkerheten tas også på alvor, og foldedøren leveres godkjent av forsikringsselskapenes godkjenningsnemd på forespørsel. Markedssjefen presiserer at det er viktig å tenke gjennom både kvalitet og i hvilket klima foldedøren skal monteres i.

– Står døren værutsatt til, for eksempel ved Rogalandskysten, er det viktig å sørge for at det er en høyisolerende foldedør med god tetthetsgrad med tanke på luft og vann. Det er derfor viktig å undersøke stabiliteten til døren og teste åpne- og lukkemekanismen når man skal velge leverandør. Foldedørene fra Schüco er populære både blant arkitekter og private byggherrer, og for å sikre kvaliteten på våre produkter, anbefaler vi alltid at dørene monteres av sertifiserte Schüco-montører.

– En skjult skatt

Ifølge Bjørkestøl har interessen for foldedører vært økende i mange år, men det er fortsatt vanlige skyvedører som er mest synlig i markedet.

– Foldedører er på en måte en skjult skatt. Jeg oppfordrer alle som har en passende eiendom og som er på jakt etter en skyvedør til å ta turen til nærmeste Schüco Partner for å oppleve foldedørene. Det gjør noe med huset å få en slik fleksibilitet og å kunne åpne opp mot omgivelsene.