Vil gjøre boligbygging enklere med ny app


Lean Konseptutvikling AS har lansert appen Byggemappen, en ny og innovativ måte å følge opp byggeprosjekter på. Nå er de nominert til Byggenæringens innovasjonspris.

Tekst: Ida Save    Illustrasjon: Byggemappen

– Byggemappen er utviklet med tanke på huskjøper og den drømmende og gode følelsen det skal være å bygge et hus, noe som er den største investeringen i de fleste privatpersoners liv, forteller daglig leder i Lean Konseptutvikling, Jan Tore Grindheim.

– Gjennom telefon, nettbrett eller datamaskin får alle involverte tilgang til Byggemappen. Her kan aktørene i prosjektet lete opp de nyeste tegningene, slik at entreprenøren kan sikre at alle underleverandører til enhver tid har kontroll på endringer og framdrift i prosjektet. Brukerterskelen er også ekstremt lav, slik at alle enkelt kan ta verktøyet i bruk.

Grindheim legger til at huskjøper og entreprenør gjennom Byggemappen får kontroll på alle kostnader. Endringer skal også signeres av huskjøper. Slik unngår en ubehagelige opplevelser med endringer eller kostnadsoverskridelser.

Viser fram appen for første gang

Under Boligmessen i Vestlandshallen blir Byggemappen vist fram for første gang.

– Av det jeg har sett, finnes det ikke noe tilsvarende produkt i hele verden, og vi gleder oss til å vise fram produktet vårt. Jeg ser for meg at mange av de besøkende har tanker om å bygge eller renovere, og vi ønsker å hjelpe disse til å ta kontrollen over prosjektet, slik at hele byggeprosessen blir en positiv opplevelse, sier Grindheim.

Viktig anerkjennelse

Han presiserer at nominasjonen til Byggenæringens innovasjonspris betyr mye.

– Vi er et lite firma med kun to ansatte, så for oss betyr denne oppmerksomheten og anerkjennelsen ekstremt mye, da det viser at vi gjør noe riktig.

Byggemappen og Lean Konseptutvikling AS er nominert sammen med sju andre, og vinneren kåres i oktober.