Fjerner fuktproblemer uten graving


Anders Onarheim i EPS Fuktsikring Fukt1 tilbyr en unik løsning for å løse fuktproblemer i hus og kjellere.

– Vi benytter et norskutviklet fuktfjerningssystem kalt EPS, som ble utviklet og lansert tidlig på 80-tallet. EPS er utviklet for norske byggemetoder og materialer, og ikke minst for vårt harde klima, som setter systemet på prøve hver eneste dag. Etter bare noen uker kan vi dokumentere virkningen, sier Onarheim, som er daglig leder i EPS Fuktsikring Fukt1.

Onarheim forklarer at EPS-systemet baserer seg på prinsippet om elektroosmose.

– Ved å bore inn elektroder i mur for så å sette strøm på disse, greier vi å tvinge vannmolekylene ut av murkonstruksjonen. Da oppnår vi to ting: For det første tørker vi opp murkonstruksjonen, deretter dannes det en barriere mot ny fukt, forteller Onarheim.

Norskutviklet og kvalitetssikret

Installeringen av EPS-systemet er permanent, og det kan monteres både på innsiden eller utsiden av muren. Ledningene og elektrodene kan også være skjult i muren om en ønsker det. Onarheim forteller at de har så god erfaring med systemet sitt at de gir kundene sine det de kaller en Funksjonsgaranti.

– Hvis vi ikke kan dokumentere at EPS-systemet fungerer hos deg, tilbyr vi deg pengene tilbake. Da har du ingen risiko med å velge oss eller vår løsning.

– Eventyrlig virkning

Knut Sulen fra Loddefjord er en av kundene som har benyttet systemet i flere år.

– Vi fikk fuktproblemer i kjelleren vår, men etter at jeg fikk installert EPS-systemet, har det gitt en eventyrlig virkning, og jeg er veldig fornøyd.

Rune Mullard på Sotra har samme erfaring.

– Installering av EPS har vært perfekt for meg. Jeg undersøkte ulike alternativer, blant annet drenering, men kom heldigvis over Fukt1 på internett. De har målt og satt inn elektroder i både kjeller og på vaskerom. I ettertid har vi også utvidet installasjonen og satt inn en større EPS-sentral. Den oppfølgingen og servicen Fukt1 har vist er eksepsjonell. Jeg anbefaler alle å velge EPS-systemet både med tanke på pris og lav risiko. Dessuten kan man bo i huset mens innstalleringen foregår. Dette er suverent, lettvint og meget bra, sier han.

Elektroder skjult i ny murpuss utvendig.

Selvgående og vedlikeholdsfritt

Onarheim forteller at de alltid gir fastpris basert på befaringen og samtalen de gjør på forhånd. Prisen regnes ut fra størrelsen på EPS-styringssentralen, antall elektroder og arealet disse skal dekke, samt måten systemet installeres på.

– Kunden skal være helt trygg på prisen, forsikrer Onarheim, som avslutningsvis legger til at systemet nærmest er gratis i drift.

– Tilbakemeldinger fra våre kunder sier cirka 50 kroner i året, og at det krever minimalt med tilsyn, da systemet er selvjusterende og starter seg selv om strømmen blir borte.