Finn robotklipperen som passer din hage


Stadig flere får øynene opp for robotklippere, og Traktor & Maskin bidrar gjerne med å finne rett modell for din hage.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsenten

Mathias Skree i Traktor & Maskin forteller at det nesten er slutt på forespørsler etter vanlige gressklippere man må føre selv.

– De aller fleste som skal skifte ut klipper, velger å gå for en robotmodell. Prisene er nå nede på et nivå som er likt det du må ut med for å kjøpe en skikkelig bensinklipper til samme plenstørrelse, men robotklipperne har en fordel i at de gir penere resultat, samtidig som du slipper å gjøre jobben selv.

Traktor & Maskin har lang og bred erfaring med ulike maskiner og utstyr til både næring og privat. I april 2019 åpnet de en avdeling på Frakkagjerd i Tysvær kommune, og 2. januar 2020 flyttet de hele bedriften hit. 

Gratis befaring

Til årets Boligmesse i Vardhallen 7.-9. februar tar de med seg ATV fra Polaris og maskiner og utstyr, blant annet robotklippere, fra Stihl. De stiller også opp med fagfolk som kan hjelpe deg som er ute etter å gjøre et kupp på robotklipper. 

– Det er mye å tenke på, alt fra hvordan hagen er utformet til hvor mye helling det er på plenen. Vi gjør gratis befaringer på Haugalandet, og kan hjelpe deg å finne en passende klipper blant våre sju iMOW-modeller. Deretter får du et uforpliktende tilbud, og kan velge om du ønsker å installere selv eller om vi skal gjøre det for deg. 

Egen regnføler

iMOW-klipperne er også robuste og tilpasser selv hastigheten etter gressplenens helling og gjeldende omstendigheter. 

– Hvis det begynner å regne, kan den kjøre tilbake til ladestasjonen, eller fortsette å klippe dersom du ønsker det. Dersom regnføleren er aktivert og det skulle komme en skur, blir arbeidet avbrutt, og den tapte tiden tas igjen senere, sier Skree, som inviterer til en hyggelig prat på Boligmesse i Vardhallen 7.-9. februar.