Finn ditt drømmekjøkken


På tide med nytt kjøkken? På årets Boligmesse i Bodø blir det gode muligheter for en prat med kjøkkenekspertene.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsentene

Kvik Kjøkken Bodø

– På messen tar vi med oss prøver på alle fronter og serier vi i Kvik tilbyr, og vi kommer også til å tilby gratis tegnetime på messen. Dermed kan du reise hjem med et ferdig tegnet kjøkken, frister franchisetaker Atle Vabø.

Han forteller at det for Kvik er viktig å ha mennesket i fokus.

– Når vi utvikler nye designløsninger, gjør vi det alltid for å gjøre livet litt lettere for kundene våre. Vi jobber hardt for å få estetikk og funksjonalitet til å gå hånd i hånd, og vi er villige til å gå langt for at du skal slippe å gå på kompromiss med pris eller kvalitet.

Vabø mener høye priser ikke nødvendigvis er et kvalitetsstempel.

– Vi optimaliserer og utvikler hele tiden designløsningene våre, slik at vi kan gi kunden dansk design i høy kvalitet til overraskende lave priser. Vi har et nøye utvalgt sortiment, så vi kan produsere i større serier, og dermed sikre lave priser og rask levering.

Når det gjelder kjøkkentrender, trekker Vabø fram håndtaksfrie kjøkken, som allerede har vært i vinden i flere år. Kjøkkenserien Mano ble lansert i 2004, og var da et av de første håndtaksfrie kjøkkener.

– Nå har vi gjennomgått og optimert serien fra A til Å for å gjøre kvaliteten enda bedre. Blant annet har de skjulte håndtakene blitt lengre på alle dører, så nå er det enda enklere å åpne dørene, også på kjøle- og fryseskap.

Vabene kjøkken Bodø

– Vi tilbyr skreddersydde kjøkken og bad i italiensk design. Produktene er enkle å montere, har solide og gode løsninger, og finnes i flere prisklasser, forteller daglig leder Markus V. Lexberg.

Han forteller at alle materialene de bruker er både miljøvennlige og vannavstøtende, og at alt blir levert til kunden i ferdige moduler, klart til å settes opp.

– Som eneste leverandør tilbyr vi dessuten skap med buede dører, noe som gir et unikt design. På messen viser vi fram deler av vårt signalkjøkken Syntesi, som har slike dører. Vi ønsker å vise de besøkende at man kan få et unikt og personlig kjøkken eller bad til en spiselig pris.

Ifølge Lexberg blir folk stadig tøffere når det gjelder utformingen av kjøkkenet.

– Vi ser mindre hvitt og mer grånyanser. Det er også blitt populært med mer enn en farge på kjøkkenet, for eksempel velger mange ulik farge på overskap og underskap.

I tillegg er det nå mer fokus på rene linjer og åpne flater, og høyglansede flater er blitt erstattet av matte flater. Overskap er noe folk ønsker mindre av, og skuffer er noe man vil ha mer av. Lexberg nevner til og med løsninger med kjøleskuffer som erstatter kjøleskapet.

– Det gir mer fleksibilitet, og du slipper det store, ruvende kjøleskapet, forklarer han.

På messen i Bodø står Vabene sammen men sitt søsterselskap Bodø rør og flis.

– Vårt motto er at «vi fikser boligen din fra A til Å», så dersom du har behov for større utbedringer av boligen, eller bare en rørlegger, trenger du kun å forholde deg til en aktør dersom du tar kontakt med oss, reklamerer Lexberg.