Finn drømmehuset på Boligmesse


Til tross for at boligmarkedet på Haugalandet har vært roligere den siste tiden, er det fortsatt god interesse for nye boliger.

Tekst: Ida Save
Illustrasjoner: Odd Hansen/Urbanhus

– Mange vil ha nytt på grunn av lavere driftskostnader og mindre vedlikehold. Årlig bygger vi rundt 100 boliger, og i dag har vi kun tre ferdigstilte boliger som ikke er solgt, forteller daglig leder hos Odd Hansen Prosjekt, Kjetil Alvheim.

Odd Hansen leverer alt fra landlige og tradisjonelle til moderne og funkisinspirerte hus over hele Haugalandet. I tillegg er de en av de største leverandørene av leiligheter på Haugalandet, og nå i full gang med bygging av de tre første byggetrinnene i Smedasundet 1, i tillegg til Bringedalstunet i Aksdal.

– Vi har et mål om å alltid ha en blanding av boliger under planlegging, boliger under oppføring og ferdige boliger. Dermed har vi noe å tilby både til de som ønsker å komme inn tidlig i prosessen, de som ikke ønsker å vente like lenge og de som trenger en bolig på dagen.

Illustrasjon av et av Odd Hansens prosjekter.

Våger mer

Også Åse Kristin Foss, som er daglig leder for Urbanhuskjeden, forteller om stor interesse for nye boliger.

– Boligmarkedet på Haugalandet og i Stavanger har vært merkbart roligere, og det er kjøpers marked for tiden. Vi i Urbanhus har mye å gjøre, og jeg tror renteoppgangen har lite å si for vår kundegruppe.

Urbanhus leverer til hele Norge i tillegg til Island, og har spesialisert seg på moderne, funkisinspirert arkitektur. Ifølge Foss er kundene deres svært bevisste på hvilke løsninger og materialvalg de ønsker.

– Det gjennomgående er at de stort sett ønsker seg stor fleksibilitet på boligen. Vi ser også en økende trend av mørke fargevalg på både interiør og eksteriør. Kundene våger mer, og ender dermed opp med lekre og gjennomførte hjem.

Hus fra Urbanhus.

Fokus på hagen

Ifølge Alvheim hos Odd Hansen, er det også mange som er opptatt av gode garderobeløsninger med walk-in og eget bad i tilknytning til soverommet.

Begge husleverandørene opplever et økende fokus på uteområdet.

– Kundene våre vil ha sømløse overganger mellom ute- og innearealer, samt skjermede uteområder integrert i bygningskroppen. Stadig flere benytter seg av landskapsarkitekt slik at hagen blir med på å komplementere boligen, sier Foss.

– Det er også større fokus på lademuligheter knyttet til parkering, legger Alvheim til. På Boligmesse i Haugesund 8.-10. februar vil både Urbanhus og Odd Hansen presentere sine ulike prosjekter. Kanskje finner du ditt nye drømmehus på helgens messe?