Dette er årets viktigste kjøkkentrend


Selv om de fleste kjøkken fortsatt er hvite, har de mørke fargene virkelig gjort inntog på det som i dag er et av husets viktigste rom.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsentene

– Interiørbransjen, og dermed også kjøkkenbransjen, promoterer stadig mer farger. Dagens trender går i grønnlige og blålige farger, noe vi blant annet ser i den nye modellen til Svanekjøkkenet, forteller Odd Inge Friestad, daglig leder for Friestad Kjøkken.

Ifølge Friestad er det mørke toner som gjelder, og benkeplaten skal gjerne være i samme farge som frontene. Knallfarger er det lite av, men det er ingen tvil om at folk tør mer enn før.

– Kjøkkenet er ikke lenger kun et sted for matlaging. Det har blitt et samlingspunkt som stadig oftere bygges i en åpen løsning i kombinasjon med stua. Da skal ikke kjøkkenet være et typisk kjøkken, men heller skal stå i stil til resten av rommet.

Leverer i hele landet

En annen faktor er at dagens hus gjerne har store vinduer som slipper inn mye lys. Dermed er det tryggere å bruke mørke farger.

Friestad Kjøkken ble startet opp av Odd Inge Friestad og faren for 24 år siden. Nedslagsområdet deres er hovedsakelig Haugalandet, men de har også levert kjøkken til blant annet Bergen, Stavanger, Oslo, Telemark og Nord-Norge.

– Vi er forhandler av solide kjøkken fra Drømmekjøkkenet, Svanekjøkkenet og Multiform. I tillegg har vi kontakt med både møbelprodusenter og lampeleverandører, så tar du kontakt med oss kan vi hjelpe med det meste.

Hjelp med det du trenger

På messen tar Friestad og kollegaene med seg et mørkt kjøkken, og de gleder seg til å snakke med kjøkkeninteresserte haugalendinger.

– Vi tilbyr også bad og garderobe, så hos oss kan du bestille en komplett jobb. På messen vil vi kunne svare på de fleste spørsmål rundt kjøkken, bad eller garderobe, og vi avtaler gjerne et kundebesøk så vi kan finne ut hvordan vi kan hjelpe akkurat deg, avslutter Friestad.