Finn drømmehuset


En tur til Boligmessen kan være smart om du vurderer å bygge nytt. Her møter du ti husleverandører som alle blir å finne på messen i Vikingskipet.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsentene

Designbygg

Vi snakket med daglig leder Tom Sørum:

– Designbygg er forhandler av Urbanhus, og leverer moderne, funkisinspirerte boliger og hytter. Alle våre boliger og hytter leveres med skreddersøm basert på kundens ønsker og behov. På vår nettside designbygg.no eller urbanhus.no finner du inspirasjon, ideer og informasjon. Finner du ikke den rette boligen eller hytten der, tegner vi om for deg, slik at det tilfredsstiller dine ønsker og behov. Designbygg legger også stor vekt på å veilede kunden gjennom hele byggeprosessen – fra første spadetak til nøkkelen står i døren. Våre boliger og hytter fra Urbanhus bygges med fokus på̊ design, kvalitet og funksjonalitet. Kom gjerne innom vår stand for en hyggelig husprat. Kanskje er det akkurat vi som kan oppfylle boligdrømmen din?

Til-huset

Vi snakket med daglig leder Terje Hansen:

– Til-huset leverer tømmerhus og tømmerhytter. De fleste tenker på eldre håndlaftede hus eller ei laftet hytte med rundtømmer når det snakkes om tømmerhus, men moderne tømmerhus er noe helt annet. Det som kan bygges i reisverk, kan også bygges i tømmer. Vi er et fullt brukbart alternativ til annen byggemåte, og leverer hus nøyaktig etter kundenes tegninger og ønsker. Tømmerhus er også miljøvennlige bygg som gir et godt og naturlig inneklima. Vi får flere tilbakemeldinger om at de som bor i våre hus bruker mindre energi på oppvarming. Husene puster godt, men om vinteren blir den friske luften varmet opp av tømmeret, og om sommeren har tømmeret motsatt effekt. Tømmeret har også evnen til å stabilisere luftfuktigheten i huset, noe som minsker risikoen for blant annet midd og sopp.

Til-huset

Fiskarhedenvillan

Vi snakket med salgssjef Tommy Nyborg:

– Hele vår virksomhet hviler på tre prinsipper som gjenspeiler vår oppfatning av hva kvalitet er: Husene bygges på stedet og byggesettet er navet i prosessen, materialene er av høy kvalitet og førsteklasses håndverk, og vi samarbeider med velkjente, respekterte leverandører.

Nyborg oppfordrer besøkende på messa til å ta turen innom Fiskarhedenvillan sin stand for å få informasjon om og inspirasjon til hvordan man kan gjøre drøm til virkelighet.

– Her møter de besøkende profesjonelle agenter som gir råd og veiledning.

Fiskarhedenvillan

BoligPartner

Vi snakket med markedssjef Geir Thomassen:

– Vi gleder oss veldig til messen og håper alle tar turen innom vår splitter nye stand. BoligPartner har 25 års jubileum i år, og for mange er vi nok best kjent som en solid husleverandør. Vi satser også stort på hyttemarkedet, og bygger og selger masse flotte leiligheter rundt om i hele landet. På vår stand møter du representanter fra våre lokale salgskontor. Alle er velkomne for å få god informasjon samt se hvilke prosjekter vi har til salgs der du ønsker å bo. Vi har realisert 8.000 hus- og hyttedrømmer siden oppstarten, og er i dag den niende største boligleverandøren i landet. Nå er vi klare til å realisere din drøm om å bygge nytt.

BoligPartner

Vardåsen Bygg

Vi snakket med daglig leder Ove Olasveen:

– Vi er et byggmesterfirma og forhandler av Mesterhus, med Ringsaker og Lillehammer som markedsområde. Vi bygger både hus og hytter, men jobber også mye med rehabilitering. Bedriften er en mesterbedrift, og skal være til å stole på, både når det gjelder tidspunkt og selve leveransen. Vårt mål er ikke å ha raskest byggetid, for oss er det viktigst å vite at kunden får et hus av god kvalitet til slutt. Mesterhus sine boliger kan bygges tradisjonelt, i precut eller som elementer, og vi leverer stort sett kundetilpassede hus. På vår stand inviterer vi til en hyggelig husprat, og vi kan svare på det meste om hva som kan gjøres med et hus eller en hytte.

Vardåsen Bygg

Sande Hus og Hytter

Vi snakket med selger Trond Gravem:

– Sande Hus og Hytter er landets eldste og en av Norges ledende hytteprodusenter. Sande har lange tradisjoner i å bygge hytter av svært høy kvalitet, og har en sterk historie som gründerbedrift i kontinuerlig utvikling siden midten av femtitallet. Modellporteføljen består derfor av alt fra Tradisjonsserien, som representerer den opprinnelige Norske hyttetradisjonen, til Rennebuserien med moderne arkitektur og arealeffektive løsninger. På Boligmesse møter du en representant fra Sande Hus og Hytter og kan, helt uforpliktende, be om tilbud på din spesielle hyttedrøm, bygd på ditt favorittsted.

Sande Hus og Hytter

ABChus

Vi snakket med salgs- og markedssjef Berge Lavik:

– Vi produserer høykvalitetselementer på egen fabrikk, og eier hele verdikjeden. Vårt fremste fortrinn er den meget raske byggetiden. Elementhus betyr ikke at du ikke kan tilpasse huset til ditt behov. Snakk med oss, så blir du overrasket over alle mulighetene som finnes. Under messen kan du også få veiledning med tanke på hvilket hus som passer den tomten du har, og avtale en uforpliktende tomtebefaring – som selvsagt er helt gratis.

ABChus

Nordbohus

Vi snakket med markeds- og kommunikasjonssjef Stian Moursund:

– Nordbohus er en av landets største boligleverandører, og bygger leiligheter, rekkehus og eneboliger over hele landet. Hele vårt unike byggesystem har teknisk godkjenning fra SINTEF Byggforsk. Vi konkurrerer hardt om å ha Norges mest fornøyde kunder, og er hvert år i norgestoppen i de ulike kategoriene hvor det måles kundetilfredshet. Kjeden er eid av forhandlerne, og den lokale verdiskapningen forblir lokal gjennom Nordbohus.

Nordbohus.

Hedalm Anebyhus

Vi snakket med salgs- og markedssjef Frank Johansen:

– Vi har nå holdt på i over 50 år, og leverer både eneboliger og prosjektboliger. Vi har egenproduserte elementer på fabrikken vår på Ilseng, og solide, langsiktige samarbeidspartnere. Slagordet vårt, «med hjerte for din bolig», spiller på vår lange erfaring, brede kompetanse, og at vi leverer solide boliger til våre kunder. Dette prøver vi å etterstrebe hver dag. På messen har vi lokale selgere på plass, og vi viser fram mange av husmodellene våre i miniatyrer. I tillegg blir det selvfølgelig gode messetilbud – velkommen!

Hedalm Anebyhus

Boligmakeriet

Vi snakket med salgssjef Tony Adolfsen:

– Vi leverer håndverkstradisjon på en moderne måte, og gir deg en totalpakke på hus eller hytter av høy kvalitet. Du trenger kun å forholde deg til én kontraktspart hvis du ønsker det, og vi sørger for at du har et tett bygg kort tid etter leveranse. På Boligmessa på Hamar står vi klare for en hyggelig prat om hus og hytter, i tillegg kan vi by på veiledning og noen fantastiske tilbud.

Boligmakeriet.