Hvem går videre til NM-finalen?


Under messehelgen i Vikingskipetskal Mathias, Syver og Kristoffer konkurrere om å bli Hedmark og Opplands beste rørleggerlærling. Vinneren går videre til Yrkes-NM.

Tekst: Ida Save
Foto: Privat

Gjennom en tidligere kvalifiseringsrunde er Mathias Sundheim Steinaa fra Arve Hagen AS (Brumunddal), Syver Matthias Flagstad fra Asbjørn Nordsveen AS (Brumunddal) og Kristoffer Enger Ulsakerhaugen fra Ramsøy AS (Lillehammer) plukket ut til delfinalen for Hedmark og Oppland i Rørlegger-NM 2018.

– Selv om Hedmark og Oppland har vært med i mesterskapet en gang tidligere, blir dette veldig spennende, sier Åge Bjørnbakken, som er daglig leder i opplæringskontoret for rørfag Hedmark og Oppland og hos Rørentreprenørene Norge, avdeling Hedmark og Oppland.

Får hver sin oppgave

På årets Boligmesse i Vikingskipet skal de tre guttene kjempe om en plass i finalen som går av stabelen på Hellerudsletta under Yrkes-NM 23.-25. oktober. Alle tre har lærekontrakter og er ferdig utdannet i februar 2019, men den som går videre til NM-finalen avlegger sin svenneprøve der.

Konkurransen i Vikingskipet varer fra fredag til lørdag.

– Fredag får de utdelt en oppgave hver, en tegning og en beskrivelse av en jobb de skal utføre. Alle tre vil stå i hvert sitt rom, synlig for publikum, og de skal jobbe med oppgaven både fredag og lørdag, forteller Bjørnbakken.

Ordføreren kommer

To dommere fra prøvenemda i henholdsvis Hedmark og Oppland, skal søndag bedømme oppgavene og kåre en vinner. Da kommer også Einar Busterud, ordfører i Hamar, for å annonsere vinneren. Bjørnbakken håper mange besøkende kommer innom for å følge arbeidene til de tre lærlingene.

– Vi vil også ha en stand der vi avholder quiz med fine premier, og det vil bli gitt nyttig informasjon om utdanningsmuligheter innen rørfag. Jeg vil derfor anbefale alle som synes rørlegger høres ut som et spennende og interessant yrke å ta turen innom messen og besøke standen vår, avslutter Bjørnbakken.