Møt takekspertene


En lang, kald og snørik vinter har gjort sitt for å tære på tak rundt om i hele landet. På årets messe i Vikingskipet treffer du flere eksperter som kan svare på det du måtte lure på om taket.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsentene

Skarpnes

Vi snakket med distriktssjef for Østlandet, Terje Thorleifsen:

– Skarpnes er en familiedrevet taksteinbedrift som har fabrikker i Arendal og Grimstad, og det er i dag fjerde generasjon som driver bedriften som ble etablert i 1919. Neste år er vi 100 år! Vi kjenner det norske markedet godt, og har produkter som er tilpasset norske forhold og byggetekniske krav. Hos oss finner du alt til taket, og om du velger undertak og taktekke fra Skarpnes gir vi Systemgaranti. Vinteren som nå har vært, kan gi skader på tak, spesielt på eldre tak med dårlig lufting. Nå når snøen blir borte fra taket er det spesielt viktig for huseier å ta en visuell kontroll av taket. Da må man opp på taket, for sprekker i takstein er ikke nødvendigvis synlig fra bakken. Skarpnes tilbyr gratis taksjekk, dette kan man be om på våre hjemmesider, skarpnes.com. På vår stand stiller vi ut mange av våre produkter og har i tillegg med utførende takfirma, Storhamar tak, som tar på seg taksjekk og utfører takoppdrag.

Herregårdstak

Vi snakket med Arve Sakariassen:

– Herregårdstak importerer og markedsfører kvalitetstakstein av tegl fra Tysklands tredje største privateide virksomhet når man sammenligner alle bransjer. Vi leverer til Norge og Sverige, og vårt fokus er å sørge for at kunden får et så godt som vedlikeholdsfritt tak fritt for mose og falming av farge. Våre tak skal gjøre nytten sin gjennom mange, mange år. Hos oss får du takstein i en rekke modeller og farger, alt fra sort til blått, grønt, vinrødt eller brunt, for å nevne noe. I tillegg til takstein av tegl, tilbyr vi også tett opp mot 100 ulike fargebrenninger av fasadetegl (murstein), samt limtegl som stadig blir mer aktuelt. Tegl er et rent naturprodukt brent av ren leire og har en holdbarhet som er «uendelig». Velger man å forblende med tegl, trenger man aldri mer skrape og male.

Herregårdstak

Zanda/Icopal

Vi snakket med prosjektleder marketing, Anne-Cathrine Stene:

– Zanda og Icopal har slått seg sammen, og er med det markedets mest komplette leverandør av kvalitetsløsninger for alle typer tak. Enten du ønsker deg et lekkert taksteinstak i tegl eller betong, lett taktekke som Decra eller Shingel, eller en moderne, flat takprofil, har vi produktene og ekspertisen. På boligmessene stiller vi med lokale håndverkere som har spesialisert seg på våre produkter og løsninger. Vi kan også tilby gratis takbefaring og tilbud på ditt nye tak.

Zanda/Icopal

Blikkenslager Karlsen

Vi snakket med daglig leder Lars Johannes Karlsen:

– Vi er en totalleverandør på tak, og leverer alt fra undertak til nye tak, takstein og plater. Vi har et godt samarbeid med Byggmakker, og ved siden av tak, driver vi også med fasadearbeid og rehabilitering. Etter en vinter med mye sprengkulde, satser vi nå litt ekstra på etterisolering. Mange har tatt kontakt med oss på grunn av for dårlig isolasjon, som har ført til kondens, noe som igjen gir fuktskader og lekkasjer. På messen kan vi hjelpe med gode råd og tips om tak, i tillegg til at vi vil tilby gode rabatter til de besøkende. Vi tilbyr også gratis befaring der vi inspiserer taket, gir gode råd og kommer med et eventuelt tilbud på arbeid som kan utføres.

Blikkenslager Karlsen

Takfornying AS

Vi snakket med daglig leder Vegard Furhovden:

– Takfornying AS ble etablert i 2014. Siden da har firmaet, kvaliteten og erfaringene vokst fra å være en lokal aktør i Tønsberg til å bli den største aktøren i Norden. Takfornying AS er en preferert leverandør av takfornying i hele Norden og har som mål å fortsatt være det! Vår styrke er at det er kundene selv om anbefaler oss videre til andre. Vi tilbyr gratis og uforpliktende befaring, der vi kommer hjem til deg for å ta nøyaktige mål av taket. Da får du raskt et pristilbud med fast pris. Messen er en fin anledning til å få svar på dine spørsmål, blant annet kan du få gode råd om hvordan du tar vare på taket etter en lang vinter med mye snø.

Takfornying AS

LR Tak og Blikkenslagerservice

Vi snakket med daglig leder Lars Roger Johansen:

– Vi er en bedrift som driver med total omlegging av alle typer tak og alt av blikkenslagerarbeid. Takene vi leverer kommer i ulike løsninger, og vi tilpasser alltid taket til ditt hus. En vinter som den som vi nå har hatt, tærer ekstra på taket, og da kan vår gratis taksjekk komme godt med. Da tar vi en befaring av taket og kommer med en tilstandsrapport. Det anbefales å sjekke taket en til to ganger i året. På messen vil vi også tilby gratis befaring av ditt tak, og ved bestilling av nytt tak inngår komplette takrenner til din bolig. Ellers kan vi svare på det du måtte lure på når det gjelder tak.

LR Tak og Blikkenslagerservice