Finn drømmehuset


En tur til Boligmessen kan være et smart trekk om du vurderer å bygge nytt. Her møter du 11 husleverandører som alle blir å finne på messen i Fredrikstad.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsentene

Fiskarhedenvillan

Vi snakket med salgssjef Tommy Nyborg:

– Hele vår virksomhet hviler på tre prinsipper som gjenspeiler vår oppfatning av hva kvalitet er: Husene bygges på stedet og byggesettet er navet i prosessen, materialene er av høy kvalitet og førsteklasses håndverk, og vi samarbeider med velkjente, respekterte leverandører.

Nyborg oppfordrer besøkende på messa til å ta turen innom Fiskarhedenvillan sin stand for å få informasjon om og inspirasjon til hvordan man kan gjøre drøm til virkelighet.

– Her møter de besøkende profesjonelle agenter som gir råd og veiledning.

Drammens hus og hytter

Vi snakket med daglig leder Børre Aursnes:

– Hos oss får du arkitekttegnede eneboliger til ferdighus-pris. Vi gir deg en helt spesiell bolig tilpasset dine behov, og hver enkelt bolig blir utformet av dyktige arkitekter. Takket være det unike produksjonsanlegget på Vikersund får du likevel en av de rimeligste boligene på markedet, og det er denne kombinasjonen som har gjort Drammens Hus og Hytter til en ettertraktet leverandør i så mange år, reklamerer Aursnes.

Han inviterer til en hyggelig prat på messa i Fredrikstad.

– Her kan du også booke tid for en gjennomgang av ditt hus.

Vestlandshus

Vi snakket med markedssjef Jim L. Hansen:

– VestlandsHus har siden oppstarten i 1974 bygget flere tusen boliger, hovedsakelig i Vest- og Nord-Norge. De siste årene har vi også bygget hundrevis av boliger på Østlandet. Vi er alltid nøye med å levere godt håndverk og praktiske løsninger som gjør hverdagen enklere. I tillegg benytter vi kun anerkjente norske byggevareleverandører. Husene vi leverer blir skreddersydd kundens behov, og ofte tegner og bygger vi huset etter boligkundens skisser. På vår stand treffer du våre boligrådgivere som kan forvandle din boligdrøm til drømmeboligen.

Norske hus

Vi snakket med markedsansvarlig Marte Nordtømme:

– Norske Hus har lang erfaring i bransjen og har utrolig dyktige forhandlere spredt rundt i hele Norge. Vårt fremste fortrinn er kvaliteten på den totale leveransen. Vi har konstruert og tegnet boliger som skal tåle å stå ute i det ekstremt varierte klimaet vi har i dette langstrakte landet, sier Nordtømme.

– Vi tar oss god tid sammen med kundene for å identifisere deres behov og tilpasse drømmeboligen etter deres ønsker og budsjett. På vår stand treffer du dyktige forhandlere som har mye kunnskap og erfaring når det gjelder husbygging, og som kan gi gode råd ut i fra kundens utgangspunkt. Vi tilbyr blant annet gratis befaring på tomt for å få gode råd tidlig i
prosessen – så kom innom oss for en prat, sier hun.

BoligPartner

Vi snakket med markedssjef Geir Thomassen:

– Vi gleder oss veldig til messen og håper alle tar turen innom vår splitter nye stand. BoligPartner har 25 års jubileum i år, og for mange er vi nok best kjent som en solid husleverandør. Det er viktig for oss å fortelle at vi også satser stort på hyttemarkedet, og at vi bygger og selger masse flotte leiligheter rundt omkring i hele landet. På vår stand møter du representanter fra våre lokale salgskontor. Alle er velkomne for å få god informasjon samt se hvilke prosjekter vi har til salgs der du ønsker å bo, forteller Thomassen.

Han legger til at BoligPartner har realisert over 8.000 hus- og hyttedrømmer siden oppstarten.

– I dag er vi den niende største boligleverandøren i landet. Nå er vi klare til å realisere din drøm om å bygge nytt.

Hedalm Anebyhus

Vi snakket med salgs- og markedssjef Frank Johansen:

– Vi har nå holdt på i over 50 år, og leverer både eneboliger og prosjektboliger. Vi har egenproduserte elementer på fabrikken vår på Ilseng, og solide, langsiktige samarbeidspartnere. Slagordet vårt, «med hjerte for din bolig», spiller på vår lange erfaring, brede kompetanse, og at vi leverer solide boliger til våre kunder. Dette prøver vi å etterstrebe hver dag. På messen har vi lokale selgere på plass, og vi viser fram mange av husmodellene våre i miniatyrer. I tillegg blir det selvfølgelig gode messetilbud – velkommen!

Idéhus

Vi snakket med markedsleder John Fornes:

– Idéhus ble etablert i 1976, og har bygd tusenvis av hus og hytter i Norge. Vi har en egen huskatalog, men har også egne arkitekter som tegner akkurat det huset kunden ønsker. Dette gjør oss veldig fleksible, og vi hjelper til med alt fra søknad og tegning til ferdig hus. På messen i Fredrikstad vil de besøkende møte to av våre gode forhandlere som begge har lang erfaring i bransjen: Idéhus Byggmester T.O. Fjeld AS, som holder til i Fredrikstad, og Idéhus Østfoldbygg AS, som holder til på Mysen.

ABC-hus

Vi snakket med Berge Lavik, salgs- og markedssjef i ABC-hus:

– Vi produserer høykvalitetselementer på egen fabrikk, og eier hele verdikjeden. Vårt fremste fortrinn er den meget raske byggetiden, forteller Lavik, som inviterer til en hyggelig boligprat på ABC-hus sin stand på messen i Fredrikstad.

– Elementhus betyr ikke at du ikke kan tilpasse huset til ditt behov. Snakk med oss, så blir du overrasket over alle mulighetene som finnes. Under messen kan du også få veiledning med tanke på hvilket hus som passer den tomten du har, og avtale en uforpliktende tomtebefaring – som selvsagt er helt gratis.

Blå Bolig

Vi snakket med Per-Willy Mathisen, forhandler av Blå Bolig i Østfold og Søndre Akershus:

– Vi har over 40 forhandlere i hele Norge som tilbyr vårt produkt i sine nærområder, og vi er med hele veien fra tomtebefaring til ferdig bolig. Eneboliger er hovedkonseptet vårt, men vi bygger også flermannsboliger, forteller Mathisen, som legger til at Blå Bolig i mange år har ligget langt over energikravene i henhold til TEK10.

– Gjennom mer isolasjon og bedre vinduer, klarer vi kravet for energiklasse B på de fleste husene våre. Dermed vil de som kjøper hus av oss få ned oppvarmingsforbruket i boligen.

På messen deler Blå Bolig ut den nye huskatalogen sin.

– Her er det masse nytt, blant annet moderne funkishus. Vi tar også gjerne en prat med de besøkende om våre tjenester, og ønsker alle velkommen til vår stand for en hyggelig husprat!

Älvsbyhus Norge

Vi snakket med administrerende direktør Ruben Vea:

– Älvsbyhus leverer nøkkelferdige modulhus av høy kvalitet til svært konkurransedyktig pris. Vi skiller oss ut med våre svært pålitelige rådgivere. Som huskjøper hos oss, følger den samme rådgiveren deg fra aller første befaring, gjennom søknadsprosessen i kommunen, til du har nøkkelen i døra og ut hele reklamasjonstiden, forsikrer Vea.

For tre år siden bestemte Älvsbyhus seg for å jobbe mot det ambisiøse målet å sette kundetilfredshet høyere enn økonomisk resultat. Belønningen fikk de da de vant utmerkelsen «Årets mest tilfredse kunder» i Prognosesenterets bransjemåling 2017.

– Vi er veldig stolte av utmerkelsen, sier Vea, som oppfordrer besøkende til Boligmessa å komme innom Älvsbyhus sin stand for å ta en titt på de mange nye og smarte husmodellene.

Nordbohus/Byggmester Arild Andersen

Vi snakket med byggmester Thore Olsen:

– Byggmester Arild Andersen AS ble etablert i 1978, og ble i 2003 tilsluttet boligleverandøren Nordbohus, som er en av landets største boligbyggere. Vår grunntanke er å levere boliger av ypperste kvalitet, bygget av din lokale byggmester med fast ansatte tømrere, forankret i håndverkstradisjon og fagkunnskap, sier Olsen.

Han legger til at de scorer høyt på kundetilfredshet, i 2015 mottok de også prisen for å ha Norges mest fornøyde boligkunder. På messen kan de besøkende se Nordbohus sitt brede utvalg av hustyper, samt få informasjon om byggeprosessen fra A til Å.

– Vi har også med oss VR-briller, hvor man kan gå på «visning» i sine hus-favoritter på messen, frister Olsen.