Klar for vår


Våren nærmer seg med stormskritt, og enten du har stor eller liten uteplass er det gjerne mye som skal fikses de neste ukene. På messen i Fredrikstad møter du mange utstillere som kan hjelpe deg med alt fra planter til hagemøbler.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsentene

Nordisk Hagestue

Nordisk Hagestue leverer og monterer vinterhager, lysthus og hagestuer i høy kvalitet, som kan tilpasses hver enkelt kundes behov og hus.

– Produktene våre er laget i vedlikeholdsfrie materialer. De er isolerte og kan dermed brukes hele året, forteller Anders Evensen.

På messen tar han og kollegaene med seg et lysthus som er et av de mest populære produktene Nordisk Hagestue leverer. Evensen lover også gunstige messepriser.

Profilco

Profilco leverer rekkverk i aluminium, i et bredt spekter av tradisjonelt og moderne design.

– Vi har fokus på service og kvalitet, og har lagerførte varer for rask levering. Våre rekkverk er laget av en aluminiumslegering som gir lang levetid og god motstand mot ekstreme værforhold, forteller Anita Rodriguez.

På messen vil de fleste modellene Profilco fører være utstilt, og det blir gode messepriser.

– Vi skal også vise fram noen nye modeller av baldakiner og stolpefritt rekkverk, tipser Rodriguez.

Profilco.

Norsk ferdigplen

– Vi produserer vår ferdigplen på Jølsen gård i Fet kommune, der vi har de best tenkelige vekstvilkårene. Plenen produseres på store arealer, og gjødsles, klippes og vannes jevnlig for å få et optimalt produkt. Den kuttes slik at den er enkel å legge ut, og etter at den er rullet ut, er den klar til bruk i løpet av et par uker, forteller Ole Martin Bakke.

Norsk Ferdigplen ønsker å være en leverandør der kundene kan hente eller få tilkjørt det de trenger til sin hage.

– Vi har utvidet vårt varesortiment, og kommende sesong vil vi i tillegg til ferdigplen tilby Sedum, ulike typer stein for dekor i hagen, dekkbark, matjord, gjødsel og kalk til din hage, sier Bakke, som frister med gode messetilbud i Fredrikstad.

– Vi vil også gi råd og tips for hvordan man kan vedlikeholde eksisterende plen, og hva som kan gjøres for å få best resultat i ny og eksisterende hage og uteområde.

Norsk Ferdigplen.

Moss Entreprenør

– Vi leverer innglassing av terrasser og balkonger, og hagestuer fra Santex, Nordens ledende produsent av hagestuer. Vi har et eget glassverksted i Råde i tillegg til at vi har ansatt en tømrermester, og derfor kan vi skreddersy og utvide hagestuene fra fabrikk akkurat slik kundene ønsker det, forteller Jan Undhjem fra Moss Entreprenør/ Råde Glass.

På messen skal de stille ut en populær sommerstue som nå har fått en ny finish.

– På messen får vi bevist hvor bra det vi selger er, det er viktig at kundene får ta og kjenne på produktene vi leverer, sier Undhjem.

Moss Entreprenør.

Lunds Hagesenter

Lunds Hagesenter ligger på en gammel gård i landlige omgivelser, cirka ti minutter fra Fredrikstad og Sarpsborg.

– Vi har et stort og variert utvalg av planter, og er det noe vi ikke har som ønskes, prøver vi så godt vi kan å skaffe det. Våre kunnskapsrike ansatte stiller selvfølgelig også opp med faglige råd. I tillegg har vi egen produksjon av sommerblomster, hvor prøver så godt vi kan å unngå bruk av kjemisk plantevern, forteller Anne Marie Berg, som oppfordrer til å ta en titt på hagesenterets Instagram, Facebook eller hjemmeside for mer informasjon om utvalget.

Der annonseres det også datoer for temakvelder med aktuelle emner om hagen.

I fjor fikk Lunds Hagesenter prisen for messens beste stand i Fredrikstad, så også i år skal de strekke seg langt for å gi publikum det lille ekstra.

– Vi skal vise et lite glimt av det «gammeldagse» hagesenteret vårt. Det blir også konkurranse og vi deler ut et begrenset antall rabattkort som kan brukes på hagesenteret. Her blir det første mann/kvinne til mølla, sier Berg.

Lunds Hagesenter.

Gjerdemannen/Eurowind

– Gjerdemannen leverer mer fritid til folket, og passer ypperlig til alle som er lei av å bruke feriene til skraping og maling av gjerdet sitt, sier daglig leder Svend Inge Albertsen.

– Folk ønsker mer fritid så de kan grille, bade, leke og ha det moro med barna. Derfor er våre vedlikeholdsfrie produkter så populære, sier han.

Gjerdemannen, som i år fyller 21 år, hjelper til med prosjektering, og leverer over hele landet. På årets Boligmesse i Fredrikstad, skal Gjerdemannen profilere vedlikeholdsfrie gjerder i PVC, samt rekkverk, stakitt, levegger, porter, LED-lys og glassrekkverk.

– PVC er gunstig fordi det tåler høytrykkspyler, og man trenger ikke skrape, male eller beise. Dessuten påvirkes ikke produkter i PVC av muggsopp, vann, kulde og varme, opplyser Albertsen, som avslutningsvis frister med 20 prosent messerabatt på alle produktene
deres under messen.

Gjerdemannen.

Bassengutstyr

– Vi har erfaring siden 1998, og er i dag Norges største leverandør av private svømmebasseng og utstyr til basseng. Vi leverer rundt 200 basseng i året, og selger mye ferdigstøpte glassfiberbasseng. Til disse er det populært med skyvbart overbygg og varmepumpe til bassenget, noe som er med på å forlenge sesongen her i vårt nordiske klima, forteller Daniel Pettersen.

På messen frister han med gode messetilbud og muligheten for å ta og føle på kvaliteten på et av de ferdigstøpte glassfiberbassengene.

Bassengutstyr.no.

Forefence

– Forefence står for norsk design og produksjon, og produktene våre kjennetegnes ved god estetikk og høy kvalitet. Det å kombinere levegger med rekkverk, gjerder og porter, gjerne i ulike design som står til hverandre, gjør at kunden kan være med å sette sitt personlige preg på innrammingen av uterommet og dermed skille seg ut fra mengden, forteller Ylva Meltvedt i Forefence.

Hun oppfordrer alle til å ta en tur innom Forefence sin stand i Fredrikstad.

– De som har lyst til å hente inspirasjon før utesesongen bør stikke innom for en prat, og se nærmere på ulike muligheter for skjerming av uterommet. Ser du for eksempel etter glassrekkverk som skiller seg fra det alle andre har, samtidig som kvaliteten skal være av ypperste merke, er vår stand stedet.

Forefence.

Taigaen

– Vi satser fullt på service, tilgjengelighet og gode produkter, og er importør av hagemøbler og en rekke andre produkter under varemerket Taigaen, forteller Odd Flagstad.

På messen tar han og kollegaene med seg hagemøbler og peisbord.

– Den siste tiden har det blitt veldig populært med gasspeiser man feller ned i bord, i tillegg til komposittpeiser som også går på gass, sier Flagstad, og inviterer til en hyggelig prat på messen.

Taigaen.