Spar tusenvis av kroner: – Bytt oljefyren nå


Det er Hans Kristian Gjellebæks klare anbefaling. Han er daglig leder i Comfort Asker Rørkompaniet, og skal på helgens Boligmesse vise fram gode alternativer til deg som må erstatte oljefyren.

Tekst: Ida Save
Foto: Comfort

Fra 2020 blir det forbudt å bruke fossil olje til oppvarming av boliger i Norge. Det er fortsatt en stund til, men likevel anbefaler Gjellebæk å gjøre noe med det allerede nå.

– I dag får man 20.000 kroner i støtte fra Enova for å bytte ut oljefyren. I tillegg får man opptil 30.000 kroner hvis man installerer varmepumpe. Denne støtten halveres i 2019, og avvikles helt når forbudet trer i kraft i 2020. Vi får stadig flere henvendelser fra folk som vil bytte ut oljefyren og sette inn en alternativ varmekilde, så det lønner seg å være tidlig ute.

Book befaring

Selv om Rørkompaniet holder på med alt fra totalrenovering av bad, til service og røranlegg i nye boliger og næringsbygg, skal de på messen på Telenor Arena fokusere på bytte av oljefyr og hva slags alternativer som finnes. På standen kan man få en prat med eksperter på området, både ansatte i Rørkompaniet og ledende samarbeidspartnere og leverandører. Oso Hotwaster, Uponor og ikke minst Vaillant Varmepumper, som har 140 års erfaring innen varmeindustri vil stå på standen.

– I løpet av helgen blir det mulig å booke tid for befaring, og vi setter opp tre alternative løsninger, alt fra enkle oppvarmingsmetoder til varmepumpe. Vi skal også vise fram ulike smartløsninger for å styre temperaturen i huset, samt hvordan man kan bruke varmepumpen til å varme opp forbruksvannet, forteller Gjellebæk.

Lønnsom investering

Rørkompaniet starter alltid oppdragene med en befaring der de ser hvilke muligheter som finnes og får innsyn i hva slags budsjett kunden har tenkt seg. Gjellebæk presiserer at du kan være trygg på at Rørkompaniet, med sine mer enn 30 års erfaring på området, vil tilby deg det beste alternativet.

– Det finnes mange alternativer til oljefyr, alt fra større anlegg med varmepumpe og energibrønn til mindre enheter basert på elektrisk oppvarming. Eldre folk som kanskje skal selge om noen år ønsker ikke nødvendigvis å investere så mye, mens yngre eiere ser muligheten for en besparing lenger fram i tid. Det er ingen tvil om at det i det lange løp lønner seg å for eksempel investere i en varmepumpe, for strømprisene vil stige, men det er helt opp til hver enkelt kunde.

Ifølge Gjellebæk varer anleggsperioden mellom en uke og 14 dager, litt avhengig av hvilket alternativ man velger. Og han kan berolige med at Rørkompaniet er kundens kontaktperson hele veien.

– Vi hyrer inn eksterne til eventuell graving og boring, men er selv ansvarlige for totalentreprisen, så det er kun oss du som kunde forholder deg til.