Eksperter på maling, gulv og tapet


1. mars endret TK Gulv og Interiør navn til Fargerike Hamar, og ble med det en del av Fargerike-kjeden. Nå ser de fram til å kunne gi kundene sine et enda bedre tilbud.

Tekst: Ida Save
Foto: Fargerike

– Med en stor eier i ryggen kan vi satse enda mer på de tingene vi er gode på, blant annet gulv. Vi har i alle år vært opptatt av fagkunnskap og å kurse de ansatte, og også dette blir det enda større fokus på gjennom Fargerike, som har et veldig godt kurstilbud til de ansatte, forteller Bente Lahlum Kristiansen.

Hun legger til at alle ansatte fra TK Gulv og Interiør blir med videre når de nå blir en del av Fargerike-kjeden.

Egen avdeling for fagfolk

Som en del av omleggingen til en Fargerike-butikk, skal hele butikken bygges om i løpet av mai.

– Da blir profilen til Fargerike tydelig i hele butikken, og vi får også en egen Mal Proff-avdeling. Der skal vi blant annet skal selge maling, tilbehør og gulv til håndverkere, sier Kristiansen, som kan berolige kundene med at butikken vil holde åpent også under ombyggingen.

– Det blir litt kaos underveis, men veldig bra til slutt.

Trendy med blå vegger

Fargerike Hamar selger blant annet gulv, tapet, veggplater og maling. Det er også dette de tar med seg til messen i Vikingskipet.

– Årets farge hos Fargerike er blå, noe man tydelig vil se i utstillingen vår. Blått er virkelig i tiden, og vi blander mange spann med blå maling. Når det gjelder tapet, ønsker folk gjerne litt nøytrale farger fordi tapetet gjerne har litt mønster. Det er jo også lettere å male om en å tapetsere hvis man blir lei av fargen.

Kristiansen mener likevel at tapet er et godt alternativ om du ønsker en vegg som gjør litt mer ut av seg.

– Du kan bruke tapet overalt, så lenge du velger riktig type tapet, og det er nettopp det vi kan hjelpe til med i butikken eller på messa. Alternativt kan du bruke veggplater. De er både enklere og raskere å sette opp, og krever ikke like mye grunnarbeid som tapet.

Legg gulvene selv

Når det gjelder gulv, som er et av de største fokusområdene til Fargerike Hamar, er det vinylklikk som er mest populært.

– Vinylklikk har mange gode egenskaper, blant annet at det er lunt og varmt å gå på. Det er også lett å legge på egenhånd, men det gjelder alle gulvene våre. I tillegg til vinylklikk har vi et stort utvalg i parkett og laminat, og vi er store på både tepper og vinyl på rull, forteller Kristiansen.

Enten du er ute etter maling, tapet eller nye gulv, lover hun kyndig hjelp til alle som kommer innom Fargerike sin stand på årets Boligmesse på Hamar.

– Nøkkelen til alt vårt arbeid er kunnskapen vi sitter på og servicen vi leverer, så hos oss er det aldri mangel på god hjelp fra dyktige fagpersoner.