Møbler til hus og hytte


Helset Møbler er distriktets eldste møbelforretning, og godt likt av både hus- og hytteeiere i området. Daglig leder Morten Helset legger likevel ikke skjul på at det krever mye arbeid for å lykkes som en frittstående butikk.

Tekst: Ida Save
Foto: Helset Møbler

– Det er tøft, for mens kjedebutikker har kjedekontorer og gjerne et sentrallager, gjør jeg og kona omtrent alt selv. Vi er alt fra markedsavdeling til innkjøpsavdeling, og står i tillegg på gulvet og selger. Vi har mye å gjøre, men samtidig fører det til kortere næringsvei fra leverandør til butikk, noe som igjen kan gi litt raskere levering til kundene, sier Helset.

Han er tredje generasjons driver av Helset Møbler, og har jobbet i bransjen siden han som 17 åring begynte i onkelens butikk i 1989. I 2006 kjøpte han butikken av onkelen Edvin Helset, og overtok driften.

Møbelbutikken har et bredt utvalg, både til hus og hytte.

Mange hyttekunder

I dag har møbelbutikken, som holder til i Vangsveien 185, i det gamle meieriet på Hamar, blitt godt kjent blant lokalbefolkningen.

– Vi merker at kundene setter pris på butikken. De ser på oss som en litt annerledes butikk der de finner ting de ikke ville funnet hos en vanlig møbelkjede. Vi har et variert utvalg og alt du trenger av møbler, både til hus og hytte.

Og hyttekunder har det blitt mye av.

– Vi har inngått samarbeid med en del utbyggere i hytteområdene rundt Budor, Sjusjøen, Hafjell og Skeikampen, og tilbyr nye hytteeiere gode fordeler ved å handle hos oss. Dette er en fin måte å få presentert oss på, og vi opplever ofte at hyttekundene er så fornøyde med våre leveranser at de også vil at vi skal levere møbler hjem til dem, forteller Helset.

Daglig leder og eier Morten Helset.

Gode messetilbud

På årets messe i Vikingskipet har møbelbutikken to stands på totalt 120 kvadratmeter.

– Den ene blir en Wonderland-stand med gode tilbud på norskproduserte kvalitetssenger. Der har vi også med oss representanter fra fabrikken. Den andre standen vil bestå av en halvdel med hagemøbler og en halvdel med andre aktuelle møbler.

Helset lover gode tilbud på alle produkter.

– Det er jo messe, og da skal det være messetilbud. Sofaene fra Formfin er såkalte «showroomsmøbler», kun brukt til å vise fram, og disse selger vi til i hvert fall halv pris. Det samme gjelder spisestuer med bord og stoler fra den danske leverandøren Kristensen & Kristensen.

Ta vare på hagemøblene

I tillegg til gode tilbud, vil personalet på standen også kunne komme med gode råd, blant annet om vedlikehold av hagemøbler. Ifølge Helset er det viktigste å kjøpe møbler ut i fra om de står under tak eller ikke.

– Om møblene ikke står beskyttet for vær og vind, bør du velge vedlikeholdsfritt, for eksempel lakkert aluminium eller kunstrotting med aluminiumsrammer. Putene bør du uansett ta inn når de ikke er i bruk, både på grunn av vær og fugler. Om møblene står under tak, står du noe friere, og kan bruke naturrotting eller oljede teak-varianter.

Vil du slippe vedlikehold, anbefaler han lakkert aluminium, da trenger du kun å spyle møblene rene for støv, så er du klar for våren.

– For flere gode tips er det bare å ta turen innom en av våre stands for en hyggelig møbelprat, avslutter Helset.

Butikken holder til i det gamle meieriet på Hamar.