Dette er høstens baderomstrender


Har du planer om å pusse opp badet? Her deler Gro Elisabeth Gregersen noen av de heteste trendene innen fliser og bad.

Tekst: Ida Save
Foto: Modena Flisgiganten/Produsenten

Gregersen er daglig leder hos Modena Flisgiganten, som 26.-28. oktober stiller ut på Boligmesse i Drammenshallen. Hun mener et tidløst bad er nøkkelen til et stilfullt og trendy baderom.

– Da er kvalitet en viktig faktor, og det er dette vi har i tankene når vi designer bad for våre kunder.

Ifølge Gregersen vil trender i tiden alltid tre fram, uansett i hvilken tid man bygger sitt drømmebad.

– Derfor legger vi mye tid og arbeid inn i detaljene på badet. Overflater, strukturer, undertoner og materialer matches til badet får et unikt og tidløst utseende.

Store fliser og treverk

De siste to årene har baderomstrendene vært sterkt preget av en industrialisert stil.

– En stor trend har vært store dimensjoner på flisene, disse finnes i 120 x 240 og enda større formater. Vi ser også at marmortrenden dominerer mange klassiske bad og fellesrom i huset, forteller Gregersen.

Hun var nylig på verdens største flismesse, som hvert år finner sted i den italienske byen Bologna.

– Her samles verdens fremste, samt mange ukjente produsenter for å lansere og inspirere med sine nye produkter. Trendene som vokser fram i Bologna setter hvert år et stort preg på det norske markedet, og i år kunne vi blant annet se mye fronter av trestruktur i ulike farger.

Denne trenden har hentet inspirasjonen fra Skandinavia, og Gregersen tror det kan være noe av grunnen til at den er så godt mottatt her i Norden.

– Fargespekteret strekker seg fra dype, varme og brune toner, til kalde og lyse toner. Fliser med trestruktur er også i vinden, og kommer i nye leggemønstre som cevron, fiskeben og mosaikk. Denne trenden tror jeg holder i mange år framover. Nordmenn er som sagt glade i treverk, og når man kombinerer dette med flisenes funksjonalitet, blir dette et varig materiale.

Dekorative detaljer

Metalliske armaturer til vask og dusj er også noe som nå kommer for fullt.

– Verdenskjente leverandører som Grohe og italienske Gessi lanserer nye produkter med et helt rått design. Ulike mønstre, dekorative detaljer og teksturer er blitt den nye trenden, forteller Gregersen.

Hun legger til at armaturene og utformingen på dusjen i tiden framover vil få en mye større rolle enn tidligere.

– I tillegg til de nye og industrialiserte armaturene, har også de stilrene sorte produktene satt sitt preg i markedet. For eksempel har Soho dusjhjørner tatt helt av her i Norge. Sammen med matte, sorte toaletter og bollevasker er dette en utrolig stilig kombinasjon.

Nytt liv til terrazzoflisen

Til slutt ønsker Gregersen å trekke fram Terrazzoen, som nå har fått nytt liv.

– De lekne og fargerike flisene er flotte alternativ til gulv på bad, men kan også brukes på gulvet for eksempel i hallen eller stua. Terrazzofliser leveres med mønster eller ensfargede med innslag
av fargerike stener støpt inn i flisene.