Lei av hull i veggen? Her er løsningen!


Med det nye opphengssystemet fra Artiteq kan du henge opp og flytte rundt på bilder uten å lage hull i veggen.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsenten

– Tidligere systemer lignende dette har vært laget for galleribruk, men dette er designet for at folk skal kunne bruke det hjemme, forteller Stephen Olsen hos Galleri Oddvar Olsen & co, som stiller ut på helgens Boligmesse i Drammen.

Systemet fungerer slik at du monterer små «klips» oppunder taket/taklisten som du fester skinnen på. Fra denne skinnen henger det snører med kroker som kan dras fram og tilbake og opp og ned.

Glir inn i hjemmet

– Du kan ha flere kroker på én snor om du ønsker flere småbilder hengende under hverandre. Og det som er så kjekt med dette systemet er at du slipper å lage hull i veggen dersom du skal henge opp nye bilder eller flytte rundt på de du allerede har. Når du har montert skinnen i veggen, vil du aldri måtte bore eller skru igjen, sier Olsen.

Han forsikrer at skinnen er svært diskret og passer inn i alle hjem.

– Den kommer i hvit, aluminium og med grunning slik at du kan male over, for eksempel i samme farge som veggen eller taklisten. Hjemme har jeg selv malt den i samme farge som veggen. Olsen forteller at det nye opphengssystemet har blitt populært blant folk som har flyttet inn i nybygde eller nyoppussede leiligheter eller hus.

– Å dra fram drillen og bore et hull i veggen er jo ikke akkurat det første man ønsker å gjøre i et hus som er helt nytt.

På messen i Drammenshallen skal han og kollegaene vise fram det smarte systemet i tillegg til forgylling av rammer.

Rammer inn brudekjoler

Galleri Oddvar Olsen & co driver hovedsakelig med salg av kunst og innramming av bilder, men har rammet inn alt fra brudekjoler til ulike gjenstander.

– Og når det kommer til kunsten har vi et stort utvalg og prøver å ha noe for enhver smak. Vi har også profesjonelle medarbeidere som forgyller og restaurerer malerier og gamle rammer,
avslutter Olsen.