Burde fås på blå resept


Etter nærmere 20 år i bransjen tar Frank Vedeld fremdeles massasjebad 3-4 ganger i uken – han kan definitivt sies å «walk the talk». – Et deilig massasjebad er perfekt for å slappe av og oppsummere dagen med sine nærmeste, sier Jacuzzi-importøren.

Tekst: Majken Svorstøl  Foto: Jacuzzi Inc.

Massasjebad: Stort badekar med dyser for hydroterapi, og som regel plassert utendørs, enten frittstående eller nedsenket i en terrasse .

Skapt for å lindre smerte
– Jacuzzi brukes ofte som en samlebetegnelse for utendørs spabad. Faktum er at Jacuzzi er det opprinnelige massasjebadet og et eget amerikansk varemerke, skapt av de italienske Jacuzzi-brødrene som emigrerte til USA tidlig på 1900-tallet, forteller Vedeld som til daglig leder Jacuzzi Import AS.

Opprinnelig produserte brødrene hydrauliske pumper til landbruket. Da en av brødrenes sønner fikk gikt, brukte faren en av firmaets pumper og utviklet en anordning til badekaret hjemme for å gi sønnen daglig smertelindring med hydroterapi. Verdens første massasjebad var en realitet, og brødrene tok patent på massasjeteknologi med dyser og effektiv rensing av vann.

Italiensk industridesign
Badene kjøpes av alle typer mennesker, og Vedeld får god respons fra publikum fordi Jacuzzi-badene skiller seg ut rent formmessig.

– Produktene er utformet med inspirasjon fra italiensk industridesign, med rene linjer, stil og eleganse, sier Vedeld, som fører flere serier fra merket Jacuzzi.
– Vi har produkter i ulike prisklasser, fra det enkle og funksjonelle til produkter i limousinklassen med plass til 12 personer, alle med det siste innen rens og massasje, reklamerer importøren.

Avhengighetsskapende
Med lang erfaring i bransjen har Vedeld og de fire kollegene i importfirmaet kontakter i et landsdekkende serviceapparat. – De som kjøper et Jacuzzi-bad får tilgang på nødvendig service og kan nyte godt av livsvarige garantier på skrog og karosseri samt 5 års garanti på komponentene, forteller Vedeld.

Jacuzzi passer for alle typer mennesker, og burde vært på blå resept om Frank Vedeld fikk bestemme.
Jacuzzi passer for alle typer mennesker, og burde vært på blå resept om Frank Vedeld fikk bestemme.

Et spabad kan plasseres på balkong, terrasse eller på egnet sted i en hage. Det viktigste er at det plasseres lett tilgjengelig.

–  Et spabad er avhengighetsskapende og blir garantert brukt ofte, enten alene, med partneren eller med familie og venner, avslutter Vedeld,  og inviterer til prøvesitting i de ulike modellene på messen i Tromsø.