Hva skal vi ha til middag?


Nordmenn har virkelig fått opp øynene – og smaksløkene – for matlevering på døren.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: iStock, Stian Broch (for godtlevert.no) og Adams Matkasse

Det finnes flere tilbydere av fristende og sunn mat som kan fås levert hjem på døren – alt klart med menyer og oppskrifter. Både barnefamilier, enslige og par velger å få middagen levert på døren, og de gjør det for å spare tid, penger og sikre et godt kosthold.

Fagfolk lager menyen
Alt du gjør er å bestille levering og glede deg til å motta råvarene. Og så må du fremdeles lage maten selv, da.

  • Fagfolk har satt sammen menyene som sikrer variasjon i kostholdet.
  • Bestilling og betaling gjøres enkelt via leverandørenes nettsider.
  • Maten leveres på døren sammen med oppskrifter som er enkle å følge.
  • Det tar ca. 30 minutter å lage maten.

På boligmessen i Tromsø kan du stifte bekjentskap med to leverandører, Adams Matkasse og Godtlevert.

Adams Matkasse
Bergensbaserte Adams Matkasse hadde sin første levering høsten 2013, og har i dag over 11.000 familier på kundelisten.

– Vi gjør god mat enkel, og samler familien rundt middagsbordet, sier markedsansvarlig Petter Blandhol i Adams Matkasse. Han forteller at landslagskokk og matkreatør Adam Bjerck stadig er på reise rundt om i Norge og Europa for å finne frem til de beste råvarene. – Sammen med menyteamet bestående av kokker og ernæringsfysiolog komponerer Adam ukentlige menyer. Oppskrifter og ferske råvarer blir levert rett hjem på døren til over 11. 000 familier rundt om i hele Norge.

Menyteamet i Adams Matkasse
Menyteamet i Adams Matkasse består av både kokker og ernæringsfysiolog.

Variert mat til god pris
Matkassene består av norsk fisk og kjøtt, sesongens grønnsaker og inspirasjon fra hele verden.

– Vi er konkurransedyktige på pris fordi vi kutter dyre mellomledd ved å handle direkte fra leverandørene, sier Blandhol, og legger til at mange familier melder om at matbudsjettet blir mindre etter at de startet med matkasser på døren. – Å inspirere familier til å spise god og sunn mat, og spare tid der det trengs mest, det er tanken bak Adams Matkasse, oppsummerer Blandhol.

Adams Matkasse tilbyr fem alternativer: Originalkassen for de som ønsker inspirasjon, Barnekassen for barnevennlige smaker, Ekspresskassen for folk i farta, Fri for-kassen for matintolerante og Sunn&Lett-kassen for folk som vil ha en sunn og lett livsstil.

Hjemmeside: adamsmatkasse.no

Godtlevert.no

Godtlevert.no frontes av den kjente kokken Ole Martin Alfsen. De startet opp i 2010, og er landets største i bransjen med over 30.000 faste abonnenter.

Ole Martin Alfsen fronter godtlevert.no
Den kjente kokken Ole Martin Alfsen fronter godtlevert.no og har laget nærmere 1000 oppskrifter siden oppstarten i 2010.

– Ole Martin har laget oppskrifter på snaue 1000 retter siden vi startet opp, og vårt fokus er at middagene skal være sunne, varierte og raske å lage, samt inneholde så lite tilsetningsstoffer og e-stoffer som mulig, informerer Kathinka Ege i godtlevert.no.

– Vi benytter råvarer av høy kvalitet, og kan levere ferskere mat enn man får i vanlige dagligvarebutikker. Vi leverer til nesten hele landet, deriblant mange småsteder, og mange synes det er morsomt at vi kan levere produkter de ellers ikke hadde fått tak i, forteller Ege.

Også få kalorier
På godtlevert.no kan kundene enkelt følge med på kommende menyer og bytte mellom de ulike menyene hvis en er mer fristende enn den de allerede har.

De har Originalmeny, Ekspressmeny, Barnemeny, SuperExpress samt Roedemeny tilpasset de som vil leve litt lettere. – I sistnevnte alternativ lager Grete Roede alle oppskriftene hvor antall kalorier per porsjon er oppgitt, forteller Ege. – Perfekt for blant annet Roedes kursdeltakere som slipper å dra i butikken og bli «fristet» av andre godsaker, sier hun.

For variasjonen og enkelthetens skyld leverer godtlevert.no av og til ferdig oppkuttede grønnsaker for å spare tid, og enkelte uker leveres «borte-hjemmelaget» fra leverandøren Torungen. – Særlig fiskegratengen er veldig populær hos store og små, frister Ege.

Hjemmeside: godtlevert.no