Bærekraftig design


For Bolia er det viktig å sørge for at alt de lager skal kunne brukes i mange år fremover. Derfor er de mer opptatt av langvarig design enn å følge trender.

– Vi ser selvsagt tendenser vi blir inspirert av, men generelt sett jobber vi ikke etter trendene. Samtidig kan vi si at det er en slags trend å tenke bærekraft og miljø, og vi ser at våre kunder stadig blir mer opptatt av dette, forteller Camilla Kallehauge Møller, PR- og kommunikasjonsleder i Bolia.

Hun legger til at deres kunder også er kresne og kvalitetsbevisste, og at det derfor er viktigere for Bolia å lage noe som varer lenge, enn å følge ulike trender.

– Vi tester alt design slik at det skal kunne vare år etter år. Målet vårt er at våre kunder skal føle at de kjøper noe unikt når de handler hos oss, og det aller beste er om vi klarer å lage noe som kan videreføres fra generasjon til generasjon. Fordi alt vi gjør skal være bærekraftig, jobber vi også med de beste naturmaterialene, og vi bruker heller ingen kjemikalier i vårt arbeid, sier Møller.

Finner inspirasjon i alt

Ifølge Møller er ikke Bolia bare en vanlig møbelforretning med designmøbler.

– Vi strekker oss langt for å yte vårt beste, og for å finne den perfekte linjen mellom fashion og design. Alt vi gjør starter med nysgjerrighet, og noen ganger fører det oss på reiser vi egentlig ikke skulle på, men da omfavner vi det og gjør jobben med lidenskap og kreativitet som alltid. Inspirasjon finner vi overalt, i alt fra musikk til mote.

– Velg klassisk

På messen i Telenor Arena 13.-15. september står Bolias representanter klare for å inspirere og å spre sin kunnskap videre, og de gleder seg til å vise frem noe av sitt nye design.

– De besøkende vil få oppleve kvalitetsmaterialer inspirert av naturen og design fra Europas beste designere. Fargepaletten er ganske blek, men vi har som alltid en kreativ tvist på designet – det er nettopp det som kjennetegner vårt design, sier Møller, som avslutter med å røpe sitt viktigste tips når man skal kjøpe nye møbler til hjemmet:

– Velg langvarig og klassisk design, det slår sjeldent feil.