Baderomsekspertens beste tips


Det er mye man bør tenke på når man skal pusse opp badet. Her er baderomsekspertens viktigste råd.

Tekst: Ida Save
Foto: Hilde Lorentzen

– Først og fremst er det viktig å finne en seriøs aktør, forteller Jarle Lauvstad, prosjektleder for totalbad hos Drammen Rørservice.

Han anbefaler å innhente flere tilbud, be om referanser fra andre kunder og sammenligne.

– Det er også veldig viktig å sikre seg om at de du velger har alle godkjenninger i orden.

Når det gjelder utseendet på badet, oppfordrer Lauvstad til å lage skisser og ha noen klare ideer om hva man ønsker før man tar kontakt med de som skal gjøre jobben.

– Om du forbereder deg litt på forhånd, er det lettere for oss å hjelpe deg videre på veien. Ta gjerne en titt på Varme & Bad sine hjemmesider, de har ikke bare eksempler på fine bad, men også mange gode tips og råd om oppussing. Du kan også ta en tur innom butikken vår, der vi har et stort utvalg av kraner og innredninger som er i vinden nå.

Jarle Lauvstad har mange gode tips til deg som skal pusse opp badet.

Dette kan du gjøre selv

Å pusse opp badet er en stor utgiftspost, og alt innenfor membran, rør og el er oppgaver som bør settes bort til fagpersoner. Riving kan man derimot trygt gjøre selv.

– Det er penger å spare dersom du river og kjører bort avfallet selv. Jeg anbefaler også å kjøpe alt av utstyr via rørleggeren, da er du sikret dersom det skulle oppstå feil med utstyret, sier Lauvstad.

– Og når du først pusser opp badet ville jeg byttet ut hele rørsystemet i samme slengen. Det er kjedelig med lekkasjer i et gammelt rørsystem når badet er helt nytt.

Vannsikring

Sist, men ikke minst, og enten du skal pusse opp badet eller ikke, oppfordrer Lauvstad alle til å skaffe seg en vannsikring dersom man ikke allerede har dette.

– Dette er noe alle bør ha både på bad og kjøkken. Det finnes mange fine alternativer, blant annet har vi nettopp fått inn Grohe Sense med appstyring. Da kan du skru av og på vannet med mobilen, den varsler deg om mikrolekkasjer, og stenger vannet automatisk med en gang den oppdager en lekkasje.

Lauvstad og kollegaene møter du på messe i Drammen 26.-28. oktober, der de blant annet viser fram et lekkert bad samt et lite utvalg av hva de kan tilby i butikken.

– Badet vi stiller ut gir et innblikk i hva det koster å pusse opp et bad, i tillegg har vi mange gode tilbud jeg tviler på man vil få ellers, samt morsomme konkurranser det er verdt å få med seg.