Vil skape et mer lekent hjem


Lill Anita Husby i Livlig tar med seg erfaring fra over 30 år i turnhallen når hun nå designer møbler som skal få oss i mer bevegelse.

Tekst: Ida Save
Foto: Livlig

– Jeg ønsker at mine produkter skal stimulere til motorisk aktivitet, ikke bare for barn, men også for voksne. Derfor designer jeg møbler som kan ha flere funksjoner, for eksempel et sitte- eller liggemøblement som enkelt kan gjøres om til en turnmatte slik at man kan leke og turne litt, sier Lill Anita Husby.

Hennes foretak Livlig deltar på messen i Trondheim gjennom gründerprogrammet, som er et initiativ for å gi nyoppstartede bedrifter muligheten til å vise seg frem på Boligmesse.

For Husby startet det hele i turnhallen.

– Jeg har drevet med turn og gymnastikk hele livet, og driver i dag en egen turnhall. Men jeg er også veldig interessert i interiør og design, og ønsket derfor å utvikle fine ting som kan brukes til mer enn hva det ser ut som ved første øyekast. Møblene egner seg ypperlig på barnerom, men kan også brukes på steder med liten plass, for eksempel hytta eller en studenthybel. Og de er perfekte for voksne som er litt ekstra lekne.

Møblene egner seg også godt i barnehager, på skoler, helsestasjoner, venterom og lignende.

Til Trondheim Spektrum tar Husby med seg oppblåsbare madrasser som kan brukes både til lands og til vanns.

– Jeg tar også med noen sittemøbler som kan gjøres om til en puff, et bord, en stressless eller en seng, i tillegg til illustrasjoner som viser alle mulighetene, sier Husby, som gleder seg til å inspirere til en litt mindre stillesittende hverdag.