Utvikler nytt hyttekonsept


Norges eldste hyttebygger, Sande Hus og Hytter, er i gang med et helt spesielt hytte- og stedsutviklingsprosjekt i Rennebu. Salget starter på Boligmessen i Trondheim.

Tekst: Ida Save
Foto: Selberg Arkitekter

De nye hyttene tilhører Mjuken hyttegrend ved Berkåk i Sør-Trøndelag.

– I første omgang er det regulert til 17 hyttetomter, men vi regner med at det etter hvert kan bli opp mot 200 hytter her, forteller daglig leder i Sande Hus og Hytter, Andreas Pütz.

Han opplyser at alle hyttene som nå skal bygges er sørvendte, og dermed får fantastiske lys- og utsiktsforhold.

LES OGSÅ: Gratis parkering og buss til  messa i Trondheim

Ifølge Pütz er Sande hytter Norges eldste hyttebygger, med 61 år i bransjen.

– Vi har bygd over 11.500 hytter rundt om i hele Norge, i tillegg til i Danmark, så vi har svært god og lang erfaring mot kunder og bransjen.

Ta tog til hytta

Nå har Sande hytter i samarbeid med Selberg Arkitekter og Mjuken hyttegrend utviklet et eget hyttekonsept for området der de nye hyttene vil bli satt opp.

– Selberg tegner hyttene, vi leverer dem, også blir de satt opp i Mjuken hyttegrend i samarbeid med grunneierne. Det helt spesielle her, er at man vil ha muligheten til å ta tog og buss direkte fra Oslo eller Trondheim og opp til hyttefeltet. Fra jernbanen på Berkåk er det kort vei å gå. Vi skal også etablere en sykkelløsning i samarbeid med kommunen slik at det blir mulig å sykle. Dette gjør hyttefeltet veldig lett tilgjengelig, forteller Pütz.

– Det er allerede en nederlandsk familie som har bestemt seg for å kjøpe hytte her, og de vil da fly til Trondheim, for så å ta toget til hytta.

Felles smøreboder

Salget av hyttene starter like etter Boligmessen i Trondheim, og vei og vann er allerede ferdig regulert. Tomtene blir på rundt 1.000 kvadratmeter, og hyttene bygges i tre ulike størrelser: 50, 70 og 80 kvadratmeter.

– Det blir en svært effektiv romløsning, med en og en halv etasje. Siden hyttene også er sørvendt, legger vi opp til mulighet for solceller på taket mot sør. Spesielle takkonstruksjoner gjør dette svært enkelt, sier Pütz.

For å spare plass er det lagt opp til at alle i hyttefeltet skal dele på oppbevaringsboder, smøreboder og badstuer.

– Dette er en typisk mellomeuropeisk måte å tenke på, vi må ikke alltid ha alt selv.

Utsikt mot Trollheimen

Ifølge hyttebyggeren er Mjuken hyttegrend et fantastisk hytteområde.

– Det er sørvendt, så du har sol til langt på kveld og utsikt inn i Trollheimen. I tillegg er det over 40 kilometer med lysløyper gjennom og rundt området. Her blir det preppet skispor hele vintersesongen, og det er også nydelig terreng