Tysk kvalitetskjøkken med grønn profil


I to år har brødrene Thomas og Tobias Sørensen drevet Wagner Kjøkken. De tilbyr tyske kvalitetskjøkken til fornuftige priser, og har blitt godt mottatt av arendalittene.  – Velg mellom 250 ulike fronter, og tilpass kjøkkenet til din lommebok og smak, sier Thomas.

Tekst: Majken Svorstøl  Foto: Produsenten

Brødrene Sørensen fører kjøkken fra Rotpunkt, en tysk produsent som er kjent i Europa for sin gode kvalitet, et lavere CO2-avtrykk og mange valgmuligheter i fronter, løsninger og totalpris.

– Dette er Norges nye kjøkken, mener Thomas, som sammen med broren har opplevd en salgsøkning på 30 prosent det siste året.

Mange valgmuligheter
Suksessen skyldes først og fremst at de kan tilby noe for alle.

– Vi selger både moderne og klassiske kjøkken til priser fra 30.000 til 500.000 kroner, og kan tilpasse kjøkkenet med alt fra fronter til valg av innredning, sier brødrene.

– Alt leveres dessuten ferdig skrudd, her er det ingen flatpakker.

Rotpunkt tilbyr mange valgmuligheter i fronter, løsninger og totalpris.
Rotpunkt tilbyr kvalitetskjøkken med lavere C02-avtrykk, og mange valgmuligheter i fronter, løsninger og totalpris.

Maisskrog med lavere CO2-avtrykk
Kjøkkenskrogene fra Rotpunkt består av 37 % mais, og det gir mange miljøfordeler.

– Skrogene fremstilles av avfallsstoffer fra maisproduksjon, som i seg selv er en bærekraftig bruk av noe som ellers ville blitt kastet. Ved å bruke mais minimeres bruk av treverk. Skrogene blir 30 % lettere, noe som igjen reduserer drivstoffbruken ved frakt. Det totale CO2-avtrykket blir mindre. Rotpunkt er rett og slett et grønnere valg, og er det første kjøkkenskroget som er godkjent og sertifisert som et helgrønt skrog, opplyser brødrene.

– Vi vil etter hvert se at dette blir et krav for oppføring av kjøkken i nye boliger her til lands –  kravet finnes allerede i Danmark.

Inviterer grønne venner
Det vanker både gode tilbud og deilige smakebiter når Wagner Kjøkken kommer på messen. De lover tilbud på kjøkken, kjøkkenutstyr og hvitevarer, og har levert flotte premier til Ballongslippet. De har også med flere bedrifter som også tenker grønt.

– Hos oss kan årets messebesøkende glede seg til å møte både dyktige baristaer, leverandører av kortreist mat, og en Michelinstjernekokk som byr på gode smaksprøver og demonstrasjoner, frister brødrene.

– Hele helgen tilbyr Torungen Kaffebrenneri deilig, Fair Trade kaffe, med smaksprøver, informasjon og gode tilbud. Jentene fra Tyholmen Kolonial stiller med smaksprøver på kortreist mat både fredag og søndag. Lørdag kommer kokken Jack Kramer, kjent fra Micheling-restauranten Maaemo i Oslo. Han skal lage mat, og demonstrere bruk av ny teknologi som dampovn og sous vide.