Trapp for enhver smak


En trapp er ikke lenger bare en trapp, den har hos mange blitt et viktig møbel. På helgens messe i Vestlandshallen møter du flere leverandører med lang erfaring og flotte trapper.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsentene

Hagen AS/Trappestudio Bergen

Vi snakket med marketingsjef Beate Foss Hagen:

– Hagen er Norges største trappeprodusent, og vi har produsert trapper i over 80 år. Vi tilbyr trappeseriene Stryntrappa og Escalia, og har mange ulike modeller med spennende valgmuligheter innenfor hvert uttrykk. La deg inspirere av forskjellige tresorter, ulike overflatebehandlinger og vakre detaljer i stål og glass, og finn løsningen som passer perfekt til ditt interiør. Trendene endrer seg med jevne mellomrom, men noe som aldri går av moten er din egen smak. Møblene, fargene og minnene du velger å omgi deg med sier noe om hvem du er. Besøk vår messestand og få et realistisk bilde av hvordan våre trapper vil se ut i ditt hjem. Her kan vi også fortelle mer om våre tre smarte tilvalg: Stryntrappa Garderobe, Kontor og Bod. Vi leverer trapper både til nybygg og renovering. Kanskje er det ikke så stor prisforskjell på å pusse opp og å bytte trappen som du tror? Vi legger stor vekt på god service og rådgiving så ta gjerne med deg tegninger og skisser slik at vi kan finne den beste trappeløsningen for deg.

Bergen Trappedesign

Vi snakket med salgs- og markedsansvarlig Linda Lien Rossland:

– Vi er en lokal trappeprodusent i Arna som hver dag jobber for at kundene våre skal føle seg ivaretatt. Vi leverer til avtalt tid, og holder det vi lover. Det er viktig for oss at vi er lett tilgjengelige, både før, under og etter levering av trapp – vi står for hele prosessen, fra befaring til trappen er ferdig montert. Vi har ikke så mange «ferdige» trappemodeller, alle trapper spesialdesignes etter kundens ønske og behov, og vi synes det er kjekt å kunne strekke oss litt ekstra for å lage den trappen de vil ha. Vi ser at mange ønsker sorte detaljer i trappen, ellers er hvitlasert eik og glassrekkverk helt klart en trend nå. Kom gjerne innom oss på messen for mer informasjon om hva vi kan hjelpe deg med.

Frekhaug Trevare

Vi snakket med Jostein Ådlandsvik:

– Frekhaug Trevare leverer vinduer, dører og trapper, og alle i firmaet har rundt 40 års erfaring med produksjon av dette. I Bergensområdet er vi godt kjent i markedet når det gjelder trapper. Vi er forhandler av Stryntrappa og leverer både Escalia-modellene og den klassiske Stryntrappa. Hos oss får du gratis befaring, rådgivning og måling av trapper. Vi har også en stor og fin utstilling av mange typer trapper på Rossland. Når det gjelder trappetrender, ser vi mindre av ubehandlet og lakket utførelse, og mer av tresorter som Eik og Ask. Folk viser også stadig mer interesse for rommet under trappen, som blant annet blir brukt til garderobe, kontorplass eller oppbevaring. På messen kan vi hjelpe deg til å finne den rette løsningen for deg, og du kan selvfølgelig se flotte trapper utstilt.

Suldal trevare.

Suldal Trevare

Vi snakket med daglig leder Einar Gråberg:

– Vi er en trappefabrikk lokalisert på Sand i Suldal kommune, som ligger i indre Ryfylke. Der er vi 15 ansatte som har høy faglig kompetanse, og er gode på å konstruere, produsere og montere trapper av høy kvalitet. Som vi sier: «Suldalstrappa skal gjera deg som kunde stolt, og oss som trappeleverandør staut». Suldal Trevare tilbyr alt fra rimelige standardtrapper til skreddersydde og unike trapper. Trapper med glass er fortsatt populært, et uttrykk med glidende overgang mellom stolper og handrekker er en trend vi ser mer av, og stadig flere ønsker trapp med mørke farger. På messen skal vi hjelpe de besøkende med trappetilbud, samt råd og veiledning på alle trappefaglige spørsmål.

Børnes & Fosse Snekkerverksted/Vestlandstrappen

Vi snakket med daglig leder Knut-Arild Børnes:

– Vi leverer trapper til overkommelige priser, med god kvalitet, moderne design og kort leveringstid. Gjennom mange år i bransjen har vi opparbeidet oss solid erfaring innen trappeproduksjon. Hos oss får du råd og veiledning slik at du finner en trapp tilpasset ditt hus, samtidig som den ivaretar ergonomi og gangkomfort. Vi leverer alle typer trapper, og vår spesialitet er innvendige trapper i tre. De siste årene har vi sett mer av vangeløse trapper, og mange ønsker et design med stål og glass. På årets messe i Vestlandshallen kan vi bistå med planlegging av din nye trapp, og vi kommer gjerne med råd og tips til en skreddersydd løsning.

Formtrappan

Vi snakket med Steinar Hansen:

– FormTrappan har spesialisert seg på enkel og effektiv trappefornying i hele Norden. Det vi leverer er det motsatte av å bytte trappen, som jo er et større og mye mer kostbart inngrep i huset. Trappefornyelse er aktuelt når trappen i seg selv er ok og sikker, men hvor utseendet på trinnene skal friskes opp og fornyes med ny overflate. Først kommer våre erfarne fagfolk på befaring og foretar en nøyaktig måling av trappetrinnene, deretter bestilles trappen for produksjon. Selve monteringen går raskt, og med en tørketid på fire-fem timer, er trappen klar til bruk allerede samme dag.

Trapp fra Frekhaug Trappa.

Frekhaug Trappa

Vi snakket med daglig leder Torbjørn Hopsdal:

– Frekhaugtrappa AS er blant Hordalands ledende trappeprodusenter, med solide røtter i trappebransjen. Vi har gjennom 50 år opparbeidet oss god erfaring, og vår dyktige stab er opptatt av god fagkunnskap og yrkesstolthet. En trapp er et møbel som skal kle huset og resten av interiøret, og vi har den kompetansen som trengs for å sikre en skreddersydd trappeløsning, og er godt kjent med kvalitetskravene og det norske regelverket. Det vi ser av trender, er at det blir mer og mer populært med farger, og med garderobe under trappen. På messen kan folk komme innom vår stand for en god trappeprat og for uforpliktende, gratis befaring på ny trapp.