Tett bad på 1-2-3


Lekre fliser og flotte baderomsmøbler er fint og flott, men den viktigste investeringen du gjør når du pusser opp badet, er å sørge for et godt fundament i bunn.

Tekst: Ida Save
Foto: Litex

– Badet er gjerne det dyreste rommet i huset, og da ønsker man ikke å ta noen sjanser. Dessverre opplever vi at mange ønsker å spare på det man ikke ser, mens de legger penger i det som synes. Men om du ønsker å ha badet til du går lei av flisene, er det viktig å investere i god kvalitet også på membranen, forteller Øyvind Krohn i Litex.

– Alle forstår at et bad bør være vanntett for at man skulle kunne dusje rett på flisene. Men vi har også dampproblematikken, som oppstår når det er kaldt utenfor rommet og varmt inni. Da oppstår kondens, og om denne trekker inn i konstruksjonen, kan du ende opp med sopp, råte og andre problemer.

Unngå tørketiden

For å unngå dette trenger du en tett og trygg løsning, og det er nettopp det Litex har spesialisert seg på.

– Vi leverer membransystemer for våtrom, og vårt utgangspunkt er å gjøre det lett og effektivt å bygge riktig. Derfor har vi utviklet membranløsninger som gjør at du slipper tørketid. Alternativet er en smøremembran som skal påføres i flere tynne strøk som skal tørke mellom hver gang. Da bruker du kanskje en uke mer på prosessen enn om du bruker våre produkter, forklarer Krohn.

Han mener også Litex sine løsninger er tryggere.

– Vi vet av erfaring at det slurves mye med tørketiden på smøremembran. Våre membranplater har en ferdig tykkelse og en damptetthet som ligger 780 ganger over kravet her i Norge. Dermed ligger kvaliteten i produktet, og avhenger ikke i like stor grad av hvem som utfører monteringen.

Spør om alt du lurer på

Selv om det er fullt mulig å legge membranen selv, er det ifølge Krohn en generell trend at folk tar kontakt med håndverkere for å få utført slike jobber.

– Det kan også være en fordel at en aktør tar seg av alt fra start til slutt, slik at man unngår misforståelser og sikrer et best mulig sluttresultat. På messen i Fredrikstad deler vi stand med Mitt Bad, som har spesialisert seg på våre systemer. De leverer høy kvalitet på kort tid, og er en seriøs og trygg aktør vi anbefaler på det sterkeste, sier Krohn, som lover gode råd og hyggelig stemning på Mitt Bad og Litex sin stand.

– Kom innom for en god prat og muligheten til å stille spørsmål om alt du lurer på innen våtrom.