Tar med seg spennende nyheter fra Skovby


I år som i fjor viser familiebutikken Krosby Møbler fram spennende nyheter fra danske Skovby.

Tekst: Ida Save
Foto: Skovby

Tradisjonsrike Krosby Møbler har solgt møbler i Oslo sentrum i over 115 år, og er som alltid på plass når det er Boligmesse på Hellerudsletta.

– Vi har planer om å stille med tre generasjoner møbelkyndige Krosby-er, smiler møbelhandler Henning Krosby, som tar med seg både far og sønn på messen.

Han og faren Trond Krosby jobber begge fullt i butikken i Oslo, mens sønnene Aleksander og Herman Krosby hjelper til ved anledning.

LES OGSÅ: Tre generasjoner møbelselgere

Ferske nyheter

I år har Krosby med seg spennende nyheter fra danske Skovby: Vitrineskapet #452 og skjenken #404.

– Både skapet og skjenkene er tegnet av Skovbys suksessfulle sjefsdesigner Per Hånsbæk, etter det gylne snitt. Vitrineskapet stilles ut i hvitoljet eik, men kan leveres i flere tresorter. Skjenken vises fram hvitoljet med hvit laminattopp, men leveres i flere ulike lengder, samt ulike topplater og tresorter. Denne serien kan henges opp på vegg, eller monteres med sokkel eller metallben, forteller møbelhandleren.

Smarte bord

Krosby Møbler tar også med seg fjorårets nyheter, plankebordene #105 og #106, også disse tegnet av Hånsbæk. I år vises bordene fram i valnøttoljet finér, og de kommer også med laminattopp.

– #106 består av to solide planker med plass til mellom åtte og ti personer. Plankene bæres av to trapesformede rammer som gir bordet et visuelt rolig, men også spenstig uttrykk, forteller Krosby.

Bordet kan forlenges ved å sette til enten en eller to endeplater for å få plass til mellom 12 og 14 personer, og her ligger en liten finesse som vil forenkle stolplasseringen. På undersiden av bordplaten er det to fester til bena, slik at man kan velge hvor man vil plassere bordbena avhengig av om man vil ha tre eller fire stoler på langsiden, altså to eller tre stoler mellom bordbena. Møbelhandleren har også med seg stoler fra Skovby som passer til bordene.

– På messen vil vi vise fram nye stoffer på flere av stolene. Det finnes mange valgmuligheter, og vi som forhandler er behjelpelig med å sende produsenten dine egne, unike stoffvalg hvis ønskelig, sier Krosby, og inviterer inn til en hyggelig handel.