Spennende uttrykk med mikrosement


Mikrosement har mange bruksområder. Mest vanlig er det å legge det på gulv og vegger, men det kan også brukes i tak, trapp og på ulikt interiør.

– Det som er bra med mikrosement er at det leveres i stort sett alle farger. Det er også mulig å velge ulike strukturer, sier Helge Birk hos Zensorama Stavanger AS.
Zenzorama har butikk med showroom, samt kursrom og kontorer.

– Vi har også vår egen prosjektavdeling, der vi tilbyr alt fra mindre oppdrag med maling, dekorpuss og mikrosement til total rehabilitering av boligen, sier han.

På de fleste underlag

Mikrosement er et spennende materiale, og det brukes på mange forskjellige måter.

– Vi kan lage alt fra en gammel slitt vegg til en rolig, naturlig, mineralsk vegg, sier han.

Mikrosement er ifølge Birk svært hygienisk og lett å holde rent.

– Fordi overflatene er sømløse og fugefrie, er det ingen grobunn for bakterier eller mikroorganismer, sier han.

En annen fordel med mikrosement er at den kan legges på de fleste underlag. Med kun et tynt lag mikrosement, får du en vanntett og slitesterk overflate. Det kan også legges oppå eksisterende fliser på bad.

Lite vedlikehold

I andre land brukes mikrosement mye utendørs, men her i landet har vi ikke fått testet det så mye ennå. Man er derfor foreløpig litt forsiktig med å lage produkter til utendørsbruk.

– Vi vet at det fungerer bra i varmere strøk, men her i Norge har vi et langt hardere klima. Vi har imidlertid både akryl- og polyurethanebelegg som vi legger en del ute. Det er bedre tilpasset vårt klima, sier Birk.

Mikrosement er for øvrig er vedlikeholdsvennlig, selv om det på hardt trafikkerte områder som kjøpesentre, skoler og kommersielle bygg vil være behov for jevnlig vedlikehold, akkurat som med andre produkter.

Gode messetilbud

Vil du vite mer om mikrosement, epoxy, polyurethane, mineralske gulv, leirpuss, marmorino, kalkpuss, maling eller annet, er det bare å ta turen innom Zenzoramas stand på boligmessen. De har også snekker, rørlegger, elektriker, dekoratør, membranarbeidere, flislegger, interiørkonsulenter og andre håndverkere.

– Under messen har vi 25 prosent på Korsbakken baderomsmøbler, som vi er forhandler av. Vi har også 10 prosent på alle våre spileplater, og melder du deg på kurs under boligmessa, får du 500 kroner i avslag på alle kurs, sier han.

Tekst: Katrine Andreassen
Bilder: Berdalen Design & Foto