Få gode tips om møbler og interiør


Hvis du vil ha tips om hvordan du kan fornye hjemmet, er det flere utstillere du bør stikke innom under messen. Vi har snakket med noen av dem om årets trender.

– Fokuset vårt er å maksimere hver eneste bolig vi jobber med, uansett om det er gammelt eller nytt – leilighet, hus eller hytte, sier Gry Vangen hos Maximera Boligstyling AS.

Maximera boligstyling jobber med boligstyling og interiørdesign. De startet opp i 2017 og har i dag fem ansatte. Deres mål er at alle boliger skal vises fra sin beste side, samtidig som det fulle potensiale i alle rom skal presenteres i boligannonsen og på visning.
– Vi tilbyr både råd og veiledning, delstyling og helstyling både i Innlandet og Viken, og vi tilpasser stylingpakkene til hvert objekt vi jobber med. Vi opplever at flere og flere benytter seg av profesjonell hjelp til det visuelle før de skal selge boligen, sin, sier hun. Gjennom interiørdesigntjenesten sin hjelper de både privatpersoner og utbyggere med design og innredning i alle typer boliger.

Runde former

Vangen forteller at den skandinaviske og nordiske stilen er dominerende for tiden. Man ser mer til treverk og naturlige materialene, både når det gjelder møbler og interiør.

– Særlig er det de mørke nyansene av tre som gjør seg gjeldende. Møbler i organiske former er hot nå, og disse formene ser vi igjen på runde bord, buede sofaer, myke stoler og interiør i keramikk, sier hun.
Det skal føles naturlig og ikke for stramt, og fargepaletten for 2023 byr på dempede rosatoner sammen med varme varianter av beige. Det er for øvrig trendy å ta vare på interiøret og å dyrke sin personlige stil.

– På boligmessen viser vi frem inspirerende utstillinger med de varene vi syns du bør ha hjemme akkurat nå. Vi kommer til å kjøre gode rabatter på både møbler og dekor, så her kan du gjøre en god handel hvis du er på utkikk etter noe nytt til hjemmet. Kom uansett innom for en hyggelig prat med våre stylister, sier hun.

Litt annerledes sortiment

Helset Møbler ble etablert helt tilbake i 1955, og er Innlandets eldste møbelforretning. Butikken har vært familiedrevet i tre generasjoner, og fjerde generasjon jobber nå i forretningen.
– Vi har et sortiment som nok oppleves som litt annerledes enn i en typisk kjedeforretning. Vi har fokus på kvalitet og god service til våre kunder og leverer ukentlig møbler fra Kongsvinger i sør til Lillehammer i nord, sier Morten Helset.

Han forteller at det som er veldig aktuelt nå er runde og ovale spisebord. Gjerne i brune overflater som mocca- eller valnøttfarger.

– Vi ser også at organiske former og naturlige detaljer er aktuelt. Mange ønsker seg også kortreiste møbler med nordisk eller norsk opphav. Bærekraft er viktig for folk, sier han. Interessen for farger har blitt større, og særlig kobber, messing
og dyp rød eller burgunder er farger som etterspørres. Under boligmessen er butikken på plass på stand, der de ser frem til å møte messepublikum. Der vil de ha med seg møbler fra finske BD-Møbler og norskproduserte Formfin, samt senger fra Wonderland produsert på Åndalsnes.

Orientalske tepper på Hamar

Som i fjor deler Helset Møbler også i år stand med Terje Berg og Galleri 101.

– Jeg startet med import og salg av orientalske tepper i 1982, så vi hadde 40-års jubileum i fjor. Jeg arbeidet da som distriktstannlege på Hamar ved siden av å drive butikken, sier Berg.

I 2001 begynte han å arrangere gruppereiser til Iran og var selv reiseleder. Dette var første norske firma med gruppereiser til Iran etter revolusjonen.
– Interessen for teppene har vært høyst varierende. Det har etter min mening vært 20 triste, grå år i interiørbransjen, men nå er det heldigvis i ferd med å snu. Jeg gleder meg over at folk ønsker seg farger, og skal presentere en fargerik utstilling på boligmessen, sier han.

På stand vil publikum få se et utvalg tepper og kelimer fra Iran, Afghanistan, India, Pakistan og Moldova.

– Vi har nesten 1000 tepper og kelimer på lager i galleriet, så her på messen tar vi bare med noen smakebiter, som publikum forhåpentligvis lar seg friste av, sier Berg.

Mye naturfarger

Møbelringen er Hamarområdets nyeste møbelbutikk. Butikken åpnet i juni 2019 og er en av 69 butikker i kjeden.
– Vi har åtte ansatte, og de fleste som begynte hos oss, hadde bakgrunn fra tilsvarende jobb, sier Daniel Jespersen, daglig leder hos Møbelringen Hamar.

Hovedfokuset til Møbelringen er å ha høyt servicenivå og å levere kvalitet og trendy design.
– Møbeltrender varierer ikke veldig fra år til år lenger, men tekstiler, teksturer og farger forandrer seg litt i trendbildet. Akkurat nå er det ekstra fokus på loungestil hos oss, og det går mye i farger i spekteret natur, sand og beige, sier han.

Første messe

Jespersen og kollegaene ser frem til å møte nye og tidligere kunder under boligmessen.
– Dette blir vår første messe, og vi gleder oss til å skape gode kunderelasjoner og kontakter utover de som vanligvis handler hos oss. Det blir fint å vise seg frem og gi til kjenne at vi nå er godt etablert her i området, sier han. Med seg på messen har de et godt utvalg senger.

– På standen vår får publikum se Ekornes Svane, som er utrolig gode senger. Under messedagene vil vi for øvrig levere knalltilbud til dem som besøker oss på stand, sier han. I tillegg til de nevnte møbelhandlerne er også Pegus Møbler å finne på messen. Alle har gode messetilbud.

Tekst: Katrine Andreassen
Bilder: Maximera Boligstyling AS