Spar både miljøet og lommeboka


Ønsker du å bruke strømmen smartere, både for å spare penger og bidra til klimaet? Da kan Huseierne hjelpe deg. 

Tekst: Ida Save
Foto: Huseierne 

– Boligeiere flest ønsker å redusere strømforbruket og bruke strømmen smartere, men det er mange som ikke vet hvor de skal begynne, hva de bør gå til innkjøp av, hvem de skal kontakte eller hva det koster. Dette er terskler som gjør at det for mange bare blir med tanken. Derfor ønsker vi i Huseierne å bidra, ved å veilede våre medlemmer og andre boligeiere i jungelen av muligheter, forteller Linda Ørstavik Öberg.

Som en stor medlemsorganisasjon, tilbyr Huseierne medlemsfordeler hos mange ulike samarbeidspartnere, også de som driver med fornybar energi og smarte løsninger. 

– Vi har derfor snakket med mange store aktører for å lære mer om markedet, kvalitetssikre, og se hva slags løsninger som finnes. Hittil har vi inngått samarbeid med leverandører som tilbyr varmepumper, smart strømstyring, elbillader og solceller, samt andre passive tiltak, som vinduer og etterisolering. 

Strømsmart app

Ifølge Öberg vil det etter hvert kobles på enda flere tilbud. 

– Vi og medlemmene skal være  sikre på at våre samarbeidspartnere alltid tilbyr konkurransedyktige produkter og priser. Planen er at Huseiernes smarte energipakke hele tiden skal være i videre utvikling.

Hun minner om at Huseierne selv ikke selger annet enn medlemskap og ikke tjener noe på produktsalg. Huseierne er helt uavhengige og tjener kun medlemmene.

– Vi skal også lansere en app, “Strømsmart”. Her vil man kunne legge inn info om sin bolig og sitt forbruk, slik at man raskt og enkelt får vite hva slags løsninger som passer din bolig, og hvor lang tid det tar før varmepumpen eller solcellepanelene blir lønnsomme.  Appen vil være åpen for alle, men du må være medlem for å utløse rabatter hos samarbeidspartnerne våre. 

Få hjelp på Boligmesse

På årets Boligmesser stiller Huseierne med en egen stand der Huseiernes smarte energipakke er i fokus.

– Hittil har vi fått god respons, og vi ser at mange er interessert i dette. Så om du vurderer store eller små endringer for en smartere strømhverdag, er det bare å komme innom vår stand. Vi vil alltid ha en ekspert på plass, og vil hjelpe alle besøkende med de spørsmålene de har rundt energieffektivisering, avslutter Öberg.