Smarte låser uten nøkler


Stadig flere oppdager fordelen med biometriske låser, hvor man bruker sine unike fingeravtrykk som nøkkel. Nå er også Bluetooth Smart på full vei inn i låseverdenen.

Tekst: Majken Svorstøl  Foto: Produsenten

– En av de mest opplagte fordelene med såkalte biometriske låser, er at du slipper risikoen for å miste nøkkelen, sier Hans Helmenbakken, daglig leder i Easy Access AS.

– Er du ved døren, kommer du inn ved hjelp av ditt eget fingeravtrykk eller en kode. Han fører to typer av denne typen lås, en med kode og fingeravtrykk, og en med kun kode.

- En av fordelene med biometriske låser er at du slipper risikoen for å miste nøkkelen, sier Hans Helmenbakken, daglig leder i Easy Access AS. - Man låser opp med fingeravtrykk eller en kode.
– En av fordelene med biometriske låser er at du slipper risikoen for å miste nøkkelen, sier Hans Helmenbakken, daglig leder i Easy Access AS. – Man låser opp med fingeravtrykk eller en kode.

Lås opp med Bluetooth
Den nyeste versjonen lås styres via Bluetooth Smart.

– Alle låsene kan suppleres med en smart tilleggsmodul, sier Helmenbakken. Med tilleggsmodulen installert kan du enkelt åpne dørlåsen ved å åpne skjermlåsen på en iPhone med fingeravtrykk eller kode.

Låsen kjenner deg igjen på 1 meters avstand, og vil automatisk låse seg igjen når du kommer utenfor rekkevidden på 15-20 meter.

– På messen demonstrerer vi hvordan låsen allerede er åpen når man tar i håndtaket, og at den låser seg automatisk når man ikke lenger er i nærheten.

Enklere hverdag for familier
Med en elektronisk lås slipper du å bekymre deg for om noen glemmer å låse døren. – Alle våre låser kan kodes til å låse seg automatisk dersom du velger det, forklarer Helmenbakken.

– En annen bonus er at du slipper irriterende leting etter nøkler som har  ”gjemt” seg nederst i vesken, ligger igjen i bilen eller i verste fall på jobben.

Enkel i bruk
Skal du flytte, er det enkelt å omprogrammere låsen. Nye eiere slipper å bekymre seg for nøkler på avveie.

Håndverkere kan få midlertidig tilgang til hjemmet ditt via Easy Access’ app, som genererer både engangskode eller en kode som virker flere ganger.

– App’en sender koden direkte på SMS til håndverkeren, slik at du ikke trenger å være hjemme og vente.

Dobbel sikkerhet?
Låsene utvikles i både Norge og Danmark. Easy Access AS har patent på et unikt system som gjør at man både kan få elektronisk funksjon og nøkkelfunksjon gjennom håndtaket.  Låsene er dessuten utviklet for å tåle det nordiske klimaet, og er testet ned til minus 35 grader.

Designet er skapt av Designit som står bak danske designsuksesser som Bang & Olufsen, Georg Jensen og Stelton. –  I motsetning til flere av konkurrentene har vi også mekaniske nøkler som standard, dette gir en ekstra trygghet om man skulle glemme å skifte batteriene selv om man har fått 50 varslinger, understreker Helmenbakken.

Enkel montering
Easy Access leverer fingeravtrykks- og kodelåser komplett med norsk, standard hakereile låskasse.

– Låsen kan monteres uten å borre hull i dørene. En stjernetrekker er alt som trengs, sier Helmenbakken. – Dessuten finnes en film med monteringsanvisning på www.fingeravtrykk.no for de som trenger det.