Nyhet! Smarte ringeklokker for en enklere hverdag


Biometriske låser med fingeravtrykksleser har blitt vanlig i norske boliger. Nå lanserer låsprodusenten EasyAccess smarte ringeklokker styrt via WiFi.

Tekst: Majken Svorstøl  Foto: EasyAccess
EasyAccess er en kjent produsent av elektroniske låser på det norske markedet. Daglig leder Hans Helmenbakken forteller at mange norske husstander har tatt i bruk funksjonen med å låse opp døren med enten kode eller fingeravtrykk.
– Man slipper risikoen for å miste nøkkelen, og man trenger heller ikke å bekymre seg dersom noen i familien glemmer å låse døren, sier han.

Helt nytt sikkerhetssystem
I en travel hverdag er det stadig større behov for smarte løsninger som gjør koordineringen av hverdagen smidigere og enklere. Blant annet er det blitt vanlig å benytte seg av tidsbesparende rett hjem-tjenester, men da er det en utfordring å være hjemme akkurat når leverandøren kommer.

– Nå lanserer vi EasyRing, som gjør at du kan åpne døren selv om du ikke er hjemme, forteller Helmenbakken.

Nå kan du se hvem som ringer på via appen på telefonen.
Nå kan du se hvem som ringer og fjernåpne låsen på via appen på telefonen.

 

Du kan fjernåpne låsen
EasyRing kobles opp mot WiFi, og ved å kombinere EasyAccess lås og EasyRing App, kan du åpne døren når noen ringer på, enten det er håndverkeren, postmannen som skal levere pakker eller matlevering på døren.

– Via et trådløst kamera får du full oversikt over inngangspartiet på hus, hytte eller kontoret. Du kan se og snakke med vedkommende som ringer på, og fjernåpne EasyAccess-låsen din direkte fra EasyRing App hvor enn du er hen, forklarer Helmenbakken. Du kan også få varsel via App’en når ungene kommer hjem. – Det er en funksjon mange setter pris på, sier han.

Preventivt mot innbrudd
I tillegg til at EasyRing forenkler manges travle hverdag, påpeker Helmenbakken at EasyRing også gir bedre sikkerhet i hverdagen.
– Systemene har blant annet solgt veldig godt i USA, hvor det er dokumentert at innbrudd i nabolag med WiFi-ringeklokker har gått ned, sier han. EasyRing har en bevegelsessensor som gir beskjed direkte på telefonen når noen er utenfor boligen eller hytta. – Systemet gjør at du kan snakke med vedkommende som er utenfor selv om de ikke har ringt på, og det lagres video av bevegelsen slik at man kan se hva som har skjedd.

Hans Helmenbakken og kollegene er på plass på messen for å fortelle mer.