Slapp av og nyt sommeren mens gresset klippes


Er du klar for å stryke gressklipping fra to do-listen i sommer?
Med en robotklipper går gressklippingen av seg selv og du får mer fritid.

Foto: Husqvarna Group

Husqvarnas Automower ligger på verdenstoppen med 3,5 millioner solgte robotklippere.
– Automower er enkel å eie og drive, og den gir deg nyklippet plen 24/7 ved å klippe litt om gangen, sier marketing spesialist Ellen Lunde Emilsen i Husqvarnas Group. Siden robotklipperen klipper lite og ofte, etterlater den seg et pent resultat, og det lille avklippet som er, blir liggende igjen på plenen som gjødsling. Klipperen trenger ikke drivstoff og har ingen elektriske ledninger du må bekymre deg over.
– Med Automower Connect-appen kontrollerer og overvåker du enkelt robotklipperen din fra smarttelefonen ved hjelp av en Bluetoothtilkobling eller mobilnettverket. I praksis kan du klippe plenen fra hvor som helst, sier hun.

Sjekk hagen først

Bekymrer du deg for skråninger og utfordrende terreng, kan Emilsen berolige deg. Det finnes en klipper – uansett plen.
– Vi har AWD-klippere som kan håndtere skråninger opp til 35 grader eller 70 prosent. Det tilsvarer svart løype i en slalåmbakke, sier hun. Før du velger robotklipper anbefaler hun å få en fagforhandler til å foreta en grundig sjekk av hagen. Dette kan ha mye å si for hvor fornøyd du blir.
– Det å sjekke areal, hindringer og skråninger er til god hjelp når man skal finne rett maskin til din hage og ditt bruk, sier hun.

Foto: Husqvarna Group

Ny serie

Det er ingen tvil om at mange har oppdaget fordelene med robotklippere de siste årene, og det er ikke uten grunn.
– Det å ha en Automower er enkelt, krever lite vedlikehold og er tidsbesparende. Det gir også et klipperesultat som er mye bedre enn ved tradisjonell klipping. Har du i tillegg en X-modell, har du full oversikt til enhver tid med appen og kan justere etter behov, sier hun. Lydnivået er også svært lavt – rundt 60 dB.

På messen vil Husqvarna vise frem sin helt nye serie 18V hageprodukter – Husqvarna Aspire. Dette er en ny og stilig batteriserie, som er designet for å møte de spesifikke behovene til dem med mindre hager.

Messetilbud på leasing

– Dette er Husqvarnas første serie som er en del av batterialliansen Power for all. Det betyr at batteriene kan brukes til et antall andre produkter fra andre varemerker, som er en del av alliansen, sier Emilsen. Serien består av en robotgressklipper, gresstrimmer, grensag, hekksaks og blåser, samt et veggmontert oppbevaringssystem.
– I tillegg har vi så klart med oss Automower og den nye NERAmaskinen som kan klippe helt uten kabler i bakken, ved hjelp av EPOS-teknologi. Vi tilbyr også leasing, og på messen har vi en kampanje der man får de tre første månedene gratis dersom man signerer leasing-kontrakt, avslutter hun.

Foto: Husqvarna Group

Tekst: Katrine Andreassen
Foto: Husqvarnas Group