Skulpturform Stråtveit


Kunstneren Nina Stråtveit og mannen Lars Helge lager skulpturer i betong for bruk både ute og inne. Lidenskap til hagedesign var utgangspunktet for idéen. Paret har mange planer for fremtiden etter at de startet Skulpturform Stråtveit for ett år siden.

Nina er kunstner med bakgrunn som dekoratør, og med svennebrev i kjole/drakt. Gjennom håndforming av leire, gir hun liv til skulpturer. Deretter kommer Lars Helge på banen. Han er handyman og utpreget teknisk anlagt. Ved hjelp av et silikonmateriale lager Lars Helge støpeformer av Ninas kunstverk. Deretter fylles støpeformene med betong, og flere av skulpturene håndkoloreres. – Vi benytter også gjennomfarget betong og lager skulpturer i begrenset opplag. Jeg nummererer alle, og enkelte av skulpturene finnes kun i ett eksemplar, forklarer Nina, som har jobbet med både søm, keramikk og malerier gjennom flere år. Hovedmaterialet er betong, men skulpturene kan også lages i bronse.

Inspirasjon

Idéen til Skulpturform kom som følge av Ninas fascinasjon for hagedesign. Hun ville skape en ekstra dimensjon i egen hage. Naturen med blomster og blader er rike inspirasjonskilder. Nina er også glad i å gjenskape følelser gjennom bevegelse og kroppsspråk i figurene sine. Skulpturene hun former er gjerne historiske, inspirert av både middelalderen og vikinger, men også Egypt og havets bunn. Foruten menneskefigurer, lager paret også små møbler i betong for bruk både inne og ute.

Tar oppdrag

Skulpturform Stråtveit tar gjerne oppdrag fra både bedrifter, det offentlige og privatpersoner. Det ligger mange muligheter foran det dyktige paret, og de jobber med flere prosjekter.
– Vi er i en etableringsfase og ønsker oss flere samarbeidspartnere, avslutter Nina. På Boligmesse på Karmøy utenfor Haugesund 15.-17. oktober 2021, kan du besøke Skulpturform Stråtveit på egen stand og se litt av utvalget de tilbyr.

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen

Foto: Nina Stråtveit