Realiser boligdrømmen


Planer om nytt hus? På årets Boligmesse i Haugesund presenterer Trygve J. Sjøen sitt nyeste prosjekt.

Tekst: Ida Save
Foto og illustrasjoner: Trygve J. Sjøen

Husbyggerfirmaet Trygve J. Sjøen har over 45 års erfaring i bransjen, og er tilknyttet huskjeden Byggmann.

– Cirka 70 prosent av vår virksomhet går ut på å kjøpe opp områder, regulere for boliger, bygge ut og selge nøkkelferdige boliger. Resten av tiden bygger vi på kundenes tomter, og da har vi egne arkitekter som utformer boligene etter kundenes behov, forteller daglig leder Jan Petter Sjøen.

Han presiserer at de alltid legger til rette for at boligene på deres egne tomter skal kunne finansieres gjennom Husbanken.

Trygve J. Sjøen leverer ikke bare nøkkelferdige boliger, de har også arkitekter som utformer boliger etter kundenes egne ønsker.

Nytt prosjekt med flott utsikt

I forbindelse med årets Boligmesse i Haugesund, skal Trygve J. Sjøen lansere prosjektet Nygårdstunet, som ligger i Nygårdsvegen på Gard.

– Dette er et helt nytt prosjekt som vil bestå av seks eneboliger med boareal på 140 til 150 kvadratmeter som er kjedet sammen. Alle boligene er planlagt med tre soverom, to bad og to stuer, men det mest fantastiske med dette prosjektet er tomten. Boligene ligger høyt i terrenget, og fra tomten har man en flott utsikt ut mot innseilingen til Haugesund og Røvær. Solforholdene er selvfølgelig også veldig gode, reklamerer Sjøen.

Det er lagt opp til at utearealene skal ha en universell utforming og dermed passe for alle. Alle boligene får private hager, og fem av enhetene får også en takterrasse over garasjen.

– Det er planlagt store garasjer til alle enhetene, men det som er spesielt her, er at garasjen også kan benyttes som hagestue om sommeren. Vi har nemlig satt inn store skyvedører i glass som fører rett ut til hagen i bakkant av garasjen. Om det kommer kvelder med det ikke helt store været kan du dermed sitte under tak, sier Sjøen.

Nygårdstunet på Gard får en flott utsikt ut mot innseilingen til Haugesund og Røvær.

Flere interessenter

Han mener det er åpent hvem som kommer til å kjøpe de ulike boligene.

– Prosjektet passer egentlig for de fleste. Det er god plass for barnefamilier, men samtidig er det også godt tilrettelagt for folk som ikke ønsker å flytte til en leilighet, men likevel vil ha en lettstelt bolig med en liten hageflekk, garasje og parkering på egen tomt.

Selv om boligmarkedet på Haugalandet er preget av nedgangen i oljeindustrien, opplever Sjøen at kundene er der om prosjektene er gode nok.

– Det er roligere nå, men med beliggenheten dette prosjektet har, må det bare slå an. Og det har det vel egentlig gjort, for en av boligene er allerede solgt, og flere er interesserte selv flere uker før lanseringen, forteller Sjøen.

På messa i Vardhallen kan interessenter henvende seg til Trygve J. Sjøens stand for mer informasjon. Der vil de også presentere et tilsvarende prosjekt i Åkrehamn på Karmøy, samt fortelle mer om hvordan det fungerer om man ønsker å bygge hus på egen tomt.