Opplev et unikt boligprosjekt for voksne


Vålandstun er et helt nytt boligprosjekt for byens seniorer med store fellesarealer og smarte tjenester.

Tekst: Ida Save
Foto: Ineo Eiendom

Det er Ineo Eiendom, Haga & Grov Arkitekter og Smedsvig Landskapsarkitekter som står bak prosjektet med omformingen av Vålandstunet sykehjem. Målet er å bygge nye, gode og trygge boliger for byens voksne, og prosjektet består av store fellesarealer og nye smarte tjenester, forteller Roy Klungtvedt i Ineo Eiendom.

Ineo Eiendom er en av de største utviklerne av eiendom i distriktet, og jobber primært med prosjekter fra 40 enheter og oppover.

– Vårt største satsningsområde er å skape moderne og miljøvennlige leiligheter med trygge bomiljø og gode, naturlige møteplasser der folk trives. Vi har et spesielt fokus på seniorprosjekter og boliger for etablerere, og lover å levere boglede i hvert eneste hjem.

På messen i Sørmarka Arena 5.-7.april skal de vise fram prosjektet Vålandstun, som påbegynnes like etter sommerferien.

– Her bygges fem punkthus med til sammen 38 leiligheter fra 50 til 105 kvadratmeter, og minst en beboer i hver leilighet må være 58 år. De fem punkthusene forbindes med en sentrert base i første etasje. Her finnes treningsrom, bibliotek, restaurant, delerom, hobbyrom og foajé for å nevne noe. Det er også ansatt en egen gledesspreder for best mulig å kunne ivareta beboerne, forteller Klungtvedt.

Boligprosjektet er også både miljøvennlig og energieffektivt, og har blitt tilkjent rundt seks millioner kroner av Enova.

– Det blir levert energibrønner, vann til vann-varmepumper,hybridsolceller, gjenvinning av energi fra gråvann for å nevne noe. I tillegg blir det lagt opp til elbillading på alle parkeringsplasser, og det vil også etableres en egen bilpool som beboerne disponerer. En ny, digital løsning for kommunikasjon mellom beboere og styring av boligen vil være klar ved overlevering. Vi ønsker velkommen til vår stand H-06, der de besøkende kan få en opplevelse av hvordan det vil være å bo på Vålandstun, som blir et prosjekt med usedvanlig høye kvaliteter på en av byens aller beste tomter.