Få gode tips fra gardinekspertene


Etter flere år med nakne vinduer er gardinene på full fart inn igjen i norske hjem.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsentene

– I flere år har det vært slik at hjemmene skulle være minimalistiske og uten stoffer, men nå ser vi at gardinene kommer tilbake for fullt, forteller Siw Jeanette Berg i Interiør Service.

Interiør Service har vært forhandler av gardiner og solskjerming i 35 år, og leverer både til privatpersoner og offentlige bygg.

– Vi har et eget showroom med et unikt utvalg av gardinprøver, og forhandler mange kjente merkevarer, blant annet Green Apple, Designers Guild, Romo, Jab, Silent Gliss og Luxaflex.

Ifølge Berg er det mange som ønsker både gardiner og solskjerming.

– Solskjermingen brukes for å skjerme det meste av sola slik at gulv og møbler beskyttes, også kommer gardinene inn for å gi en lunere følelse og ikke minst hjelpe på akustikken i rommet.

Velg lange gardiner

Når du skal velge gardiner, anbefaler Berg å tenke på gardinene som et møbel.

– Husk at du gjerne skal ha gardinene lenge, og derfor bør de være av gode kvalitet. Det er også viktig å tenke på at de skal henges pent slik at de blir smykker rommet og gir den looken gardinene skal gi.

Sist, men ikke minst bør du tenke nøye gjennom fargevalget. Fargen på gardinene bør gjerne stå litt i stil med både gulv og møbler.

Gardineksperten forteller videre at de ser mye av gardiner i både velur og silke. Av farger går det mye i kobberfarger, og mønstrete gardiner med store blomster og annet trykk er på full fart inn i trendbildet.

– Det er også mange som ønsker den deilige «hotellfølelsen» på soverommet, og derfor henger opp lyse, lette gardiner bak, og litt tyngre, tette gardiner foran, sier Berg.

Og gardinene skal aller helst være lange.

– Vi prøver alltid å foreslå lange gardiner fra tak til gulv, noe som løfter rommet veldig.

Alt på ett sted

For bestiller du gardiner hos Interiør Service, får du hjelp fra A til Å.

– Vi har egen systue, egne montører, og konsulenter som bistår med å ta mål og gir gode råd om både gardiner og solskjerming. Som kunde trenger du bare velge det stoffet eller den solskjermingen du mener passer best for ditt hjem, og så tar vi oss av resten. Vi har selvfølgelig alt av gardintilbehør, og kan også sy puter eller sengetepper som matcher gardinstoffene du velger ut.

På messen viser Berg og kollegaene frem flere flotte lengder med gardiner, puter, sengetepper og gulvtepper, som de også selger.

– Vi tar også med noe solskjerming for å vise at vi kan bistå med å finne solskjerming som passer gardinene du velger deg ut. Også blir det selvfølgelig mange gode messetilbud, avslutter Berg.