Slik får du nytt kjøkken på 1-2-3


Et nytt kjøkken trenger ikke nødvendigvis å bli en dyr og tidkrevende affære. Med kjøkkenfornying blir nye skuffer og skap montert på de originale stammene – og kjøkkenet blir så godt som nytt på kun én dag!

Tekst: Ida Save
Foto: Herjedalskjøkken

Går du og tenker på at kjøkkenet ditt kunne trengt en oppfriskning, men vegrer deg fordi et nytt kjøkken koster skjorta og krever mye tid og planlegging? Slik må det ikke nødvendigvis være!

I stedet for å rive ut alt av det eksisterende kjøkkenet, kan man snakke med en kjøkkenfornyer  som kan fornye kjøkkenet uten å fjerne de originale stammene. Ved å bruke denne metoden, sparer du både miljø, tid og penger.

– En kjøkkenfornying koster kanskje halvparten av hva det koster å kjøpe helt nytt. For ikke å snakke om alt arbeidet og tiden man sparer. Du slipper måneder med oppussing, byggekaos og mikrobølgeovnmiddager, forteller Christer Justad.

Miljøvennlig

Justad er selger i Herjedalskjøkken, en kjøkkenfornyer med over 20 års erfaring i Norge.

– Vi har markedets beste skuffesystem, og med Herjedalsmetoden får du nye, måltilpassede dører og skuffefronter montert på dine originale stammer. Dette gir en helt ny følelse uten at du trenger å skifte ut hele kjøkkenet, sier selgeren.

Miljøperspektivet er også viktig for mange.

– Den yngre generasjonen er veldig opptatt av at dette er et miljøvennlig alternativ, mens det for den mer voksne generasjonen er viktig at det er enkelt, oversiktlig og at de slipper å stå for oppmåling og montering av kjøkkenet sitt.

Slik så kjøkkenet ut før Herjedalskjøkkens forvandling.
Og slik ble kjøkkenet etter en skikkelig makeover.

Skreddersydd kjøkken

I Herjedalskjøkken starter prosessen som regel med at en selger kommer på en uforpliktende og gratis befaring, der han viser fram vare- og fargeprøver.

– Alle våre produkter blir skreddersydd og tilpasset kundens eksisterende kjøkken, og selger tar derfor mål av alle komponentene. Deretter blir det regnet ut en pris på hva selve kjøkkenet, inkludert montering, vil koste, forklarer Justad.

Etter at avtalen er signert, blir bestillingen kvalitetssikret og sendt videre til Herjedalskjøkken sin fabrikk i Sverige. Deretter må man vente mellom fire og seks uker, men når kjøkkenet først kommer, blir det montert på kun en dag.

– Herjedalskjøkken tilbyr også demontering og bortkjøring av det gamle kjøkkenet. Dine gamle skuffer og kjøkkendører blir da sendt til gjenvinning, forteller Justad.

Mange muligheter

Og mulighetene for variasjon er nesten uendelige.

– Vask og ventilasjon bør ha samme plassering, men utover det har man mange muligheter. I tillegg til nye fronter og skuffer, kan man for eksempel supplere med nye skap, bygge til tak eller sette inn skuffeseksjoner der det i dag er skap.

Med slike muligheter bør kanskje kjøkkenfornying vurderes før du bestemmer deg for å kjøpe et helt nytt kjøkken? Ja, er det klare svaret til Justad.

– Dette er miljøvennlig, du slipper å tømme lommeboken, og sist, men ikke minst: Alt blir gjort på en dag!

På fabrikken i Sverige lager Herjedalskjøkken skap, skuffer og fronter tilpasset ditt kjøkken.