Nytt gulv på 1-2-3


Planer om nytt gulv? Ifølge Marius Nymoen hos Coop Obs Bygg Larvik er det ikke noe problem å legge gulvet på egen hånd.

Tekst: Ida Save
Foto: RBI Interiør

– Det finnes mange gode løsninger for både laminat, parkett og vinyl. Gulvene er enkle å legge, kvaliteten er høy og mange av gulvene har lang garantitid. Det stemmer godt overens med vår tankegang om at man skal kunne gjøre ting selv, forteller Marius Nymoen hos Coop Obs Bygg Larvik.

Byggevarehuset etablerte seg i Larvik for seks år siden, og er nå et av 31 Coop Obs Bygg-varehus i Norge. I løpet av våren blir de enda flere.

– Hos oss finner du et godt utvalg av kjente merkevarer innen alt fra maling, hagemøbler, trelast og gulv, til ovner og høytrykksspylere. Det at vi opererer innenfor gjør det selv-konseptet, og er til utelukkende for private forbrukere, fører også til at vi har veldig gode priser. I tillegg får man medlemsfordeler gjennom Coop, og vi har et prisløfte som sørger for at vi alltid er billigst på sammenlignbare varer.

Få eksperthjelp

På årets Boligmesse i Sandefjord skal Coop Obs Bygg Larvik ha fokus på gulv.

– Vi har blitt en stor aktør innen gulv, og Pergo og RBI Interiør som blir med oss på messen, er blant Norges største gulvleverandører. På messen skal de stille ut ulike gulvløsninger, og det blir gode muligheter for å få råd om gulvlegging fra folk med høy kompetanse dersom du kommer en tur innom standen vår, tipser Nymoen.

Han oppfordrer besøkende som skal legge nytt gulv å gjøre litt forarbeid før de tar turen til messen. Blant annet anbefaler han å sjekke ut underlaget, så man vet om gulvet er rett eller om det må rettes opp på noe vis.

– Det er også kjekt om man klarer å forklare hvordan rommet ser ut, og om man på forhånd måler opp rommet man skal legge gulv i.

Enkel gulvvarme

Noe annet man kan få en innføring i på messen, er hvordan man legger undervarme på egen hånd.

– Mange er kanskje ikke klar over at det er mulig, men dette er noe Pergo tilbyr. Systemet er bygd opp på samme måte som en god gammeldags bilbane som du klikker sammen. Du kobler det til en stikkontakt, og så henger du opp termostaten valgfritt sted på veggen. På forhånd kan vi tegne opp på en PC hvordan du skal legge det, forteller Nymoen, som presiserer at dette er helt trygt å legge selv.

– Det kan dog ikke benyttes under vinylgulv, men fungerer supert under laminat og parkett.

I tillegg til gulv, har RBI Interiør også med seg malt veggpanel i enkle klikkløsninger. Ved siden av Coop Obs Bygg sin stand står også Domotec Spa, som selger spabad gjennom byggevarehuset.

– Og sist, men ikke minst: Det blir egne messepriser, som er enda
lavere enn våre allerede lave Coop-priser, frister Nymoen.